Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Dron: Nu cunoaștem cine este producătorul și cine gestionează softul de numărare a voturilor

  Liderul partidului PONA, Ion Dron, este îngrijorat de faptul că nu este cunoscut producătorul și cel care gestionează softul de numărare a voturilor, utilizat de Comisia Electorală Centrală. În cadrul emisiunii „TEMA” de la „Primul în Moldova” care difuzează pe internet, el a explicat că a făcut ceva timp în urmă o interpelare la Comisia Electorală Centrală prin care a cerut să fie informat cine este producătorul, proprietarul și administratorul softului de numărare a voturilor, însă nu a primit un răspuns clar.

  „La care Comisia Electorală Centrală mi-a răspuns că „noi suntem proprietarii”. Stop. Eu am întrebat lucruri absolut diferite. Dumneavoastră  puteți fi proprietarul casei, dar ea se află în chirie 20 de ani și nici să nu știi cine sunt chiriașii. Exact și aici eu am întrebat cine sunt cei care gestionează acest soft”, a relatat Dron.

  El și-a exprimat îngrijorarea că, în vremurile noastre, a tehnologiilor informaționale, „de la distanțe cosmice orice soft poate fi manipulat”.

  „Chiar și acolo local (în Găgăuzia – n.r.), cine este producătorul softului? Fiindcă astăzi trăim vremuri ale tehnologiilor informaționale, de la distanțe cosmice orice soft poate fi manipulat. Prin urmare, este o iluzie aici în Republica Moldova. Noi credem că votăm”, a mai spus politicianul.

  El a ținut să sublinieze că nu pune la îndoială integritatea angajaților CEC, inclusiv a celor din Găgăuzia, însă există întrebări privind cei care „gestionează softul”.

  „Nu trebuie toată Comisia să fie coruptă, este necesar să fie corupt cel care gestionează softul. Ceea ce spun eu nu aruncă nicio umbră asupra integrității membrilor Comisiei, acolo pot fi cei mai integri. Acela care stă la buton acolo, noi nu știm cui servește el și al cui om este el”, a specificat Ion Dron.

  Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciul de presă al CEC.

  youtube

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Cetățenii cu drept de vot pot solicita informații despre organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie, apelând Centrul de apel cu numărul unic de...

  POLITICA

  Deputata Marina Tauber, căreia i s-a refuzat înregistrarea în calitate de candidat independent la funcția de primar al mun. Bălți, a depus o cerere...

  POLITICA

  Mâine, începe perioada de desemnare a candidaților la funcțiile elective pentru circumscripțiile de nivelul întâi – primari ai satelor, comunelor, orașelor și municipiilor de...

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală anunță că pe 19 septembrie 2023 începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5...

  Copyright © 2021