Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ion Dron, despre Adunarea Națională: Din URSS-1 intrăm în alt lagăr – URSS-2

  „Percepția mea este că dintr-un URSS-1 până acum 30 de ani am mers pe drum părând că suntem liberi, dar de fapt intrăm în alt lagăr – în URSS-2, într-o manierea fastuoasă”.  Această părere și-a creat liderul partidului PONA, Ion Dron, după Adunarea „Moldova Europeană” organizată duminica la inițiativa Maiei Sandu.

  El a spus, în cadrul emisiunii „TEMA” de la „Primul în Moldova”, că a rămas „trist” după eveniment. Și asta, deoarece a văzut „aplauze încurajând de fapt derapajele actualei guvernări”.

  „Eu, ca și om liber, am fost trist. Cei care cu adevărat trăiesc acest sentiment lăuntric de om liber și văd viața nu prin ecuație „stăpân-sclav”, dar prin ecuația că omul prin definiție se naște liber, mi-a fost trist când am văzut atâtea aplauze încurajând de fapt derapajele actualei guvernări de la tot ce înseamnă norme democratice în materie de libera exprimare, dreptul de acces la informație, justiție independentă, siguranța cetățeanului. Și în acest sens am fost unul trist”, a subliniat avocatul.

  În opinia sa, prin „aceste acțiuni va fi încurajată în continuare actuala guvernare” în „obstrucționarea libertăților, standardelor și normelor democratice”.

  „Și cu unii parteneri de dezvoltare sau cu unii birocrați de la Bruxelles să continue în aceeași manieră de obstrucționare a tot ce înseamnă libertăți, standarde și norme democratice. Sau se vor liniști? Sau a fost pur și simplu o acțiune de partid? Dacă a fost una de partid, partea proastă că a fost făcută pe banii publici. <…> Partea proastă este că această manifestație, acest miting a fost pe banii publici cu implicarea resurselor administrative, ale Cancelariei de Stat”, a rezumat Ion Dron.

  Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  youtube

  Facebook

  SOCIAL

  Aproape 5 milioane de lei din bugetul de stat a cheltuit Guvernul pentru organizarea Adunării Naționale Moldova Europeană, pe 21 mai. Declarația a fost...

  POLITICA

  În opinia liderului partidului PONA, Ion Dron, cetățenii au fost induși în eroare la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, precum că „își decid destinul” în...

  POLITICA

  Ion Dron, avocat, președinte al partidului PONA, a anunțat că, în pofida faptului că el și formațiunea politică condusă de el susțin integrarea europeană,...

  SOCIAL

  Ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, membrul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), nu va merge la Marea Adunare, anunțată de Maia Sandu pentru 21 mai,...

  Copyright © 2021