Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ion Chicu: Voi merge în Parlament până deputații vor conștientiza că trebuie să se ocupe de interesele populației și nu de interese electorale înguste

  Premierul Ion Chicu și-a reiterat propunerea către partidul Maiei Sandu să vină cu propuneri la proiectele de lege asumate de Guvern și a declarat că va merge în Parlament până deputații vor conștientiza că trebuie să se ocupe de interesele populației și nu de interese electorale înguste. Chicu a declarat că Guvernul nu este subalternul Parlamentului sau a oricărei alte puteri în stat, ci reprezintă puterea executivă, iar Constituția îi oferă instrumentele respective extraordinare.

  ”Guvernul și-a angajat răspunderea perfect constituțional și în interesele cetățenilor, de aceea noi nu vom retrage din Parlament proiectele care prevăd majorarea salariilor medicilor, acoperirea deficitului bugetar pentru pedagogi și multe altele”, a spus Chicu.

  Premierul a precizat că dacă PAS va veni cu propuneri realiste la aceste proiecte, Guvernul le va accepta. ”În cazul când vor veni cu propuneri realiste și fondate, cred că putem să acceptăm propunerile acestui partid pentru a fi incluse în rectificare”, a spus premierul.

  Chicu a adăugat că Guvernul urmează să vină cu o rectificare suplimentare la bugetul de stat, reieșind din situația dramatică pe care o avem în agricultură în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile.

  ”Contez pe conștiința reprezentanților acestui partid pentru a acorda ajutor sinistraților care au suferit din cauza ploilor”, a declarat premierul.

  SOCIAL

  Prim-ministrul a avut o întrevedere cu primarii satelor Geamăna, Ciobanovca, orașului Anenii Noi, cu prezența primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și a...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

  SOCIAL

  În această săptămână, Direcțiile agricole raionale și Comisiile pentru situații excepționale din teritoriu pregătesc actele necesare pentru a le acorda agricultorilor ajutor. Este vorba...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În peste 1000 de localități din țară, în prezent, decurg lucrările de reparație a drumurilor. Companiile de construcție planifică să dea în exploatare traseele...

  Copyright © 2020