Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Chicu: Statul va susține oamenii de cultură în perioada stării de urgență în sănătate publică

  Statul va acorda suport angajaților din domeniul culturii, care sunt nevoiți să-și sisteze activitatea în perioada stării de urgență în sănătate publică. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința cu președintele Igor Dodon.

  ”Angajații din domeniul culturii din structurile statului vor continua să primească salarii, indiferent dacă dau sau nu spectacole. Îi vom susține și pe cei care au avut relații cu statul, au avut relații cu bugetul. Vom încerca să îi susținem și pe cei care, atunci când le era bine, au uitat de stat și spuneau: dar ce-mi dă mie statul. Îi vom susține și pe ei”, a spus Chicu.

  Premierul a precizat că restricțiile impuse prin decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nu limitează în totalitate activitatea economică. Este vorba doar despre stabilirea unui orar strict de activitate. CNESP a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

  Astfel, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22.00. Unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00-07:00. În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor.

  De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Benzina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că miercuri, 18 mai, benzina va fi în creștere cu 19 bani.

  SOCIAL

  Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în primele patru luni ale anului 2022 în Republica Moldova s-au produs 684 incendii printre care...

  SOCIAL

  Peste 100 de familii din municipiul Chișinău au beneficiat de ajutoare unice în sumă de o mie de lei /circa 50 de euro/. Anunțul...

  ECONOMIE

  Tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește până la 21 de lei pentru un metru cub. Despre aceasta a anunțat, vineri...

  Copyright © 2021