Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Chicu: Sperăm maxim într-o săptămână agricultorii să înceapă a primi ajutorul de la stat

  În această săptămână, Direcțiile agricole raionale și Comisiile pentru situații excepționale din teritoriu pregătesc actele necesare pentru a le acorda agricultorilor ajutor. Este vorba despre fermierii, care au înregistrat pierderi din cauza secetei și a grindinei. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chiuc, în această dimințeață, în cadrul unei conferințe de presă după ședința de la Președinție.

  „Sperăm maxim într-o săptămână agricultorii să înceapă a primi acești bani”, a spus Chicu. Totodată, autoritățile au început evaluarea pierderilor în agricultură pentru grupa a doua de cereale. „Ulterior, vom veni cu alocare suplimentară pentru a acoperi și această pierdere”, a precizat premierul.

  Totodată, Guvernul a propus să fie majorată subvenționarea primei de asigurare din bugetul de stat de la 50 la 70 la sută. Amintim că Guvernul a aprobat, vineri, Regulamentul privind stabilirea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra roadei anului 2020.

  Premierul Ion Chicu a declarat că cele 200 de milioane de lei alocate suplimentar în acest scop urmează a fi debursate agricultorilor pe parcursul lunii august. Vor fi despăgubiți agricultorii care au suferit pierderi din cauza secetei în proporții de 60% și mai mult, la roada culturilor de grâu, orz și rapiță. De asemenea, alocații vor fi acordate și pentru afectările înregistrate în urma căderilor de grindină.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a îndemnat funcționarii să-și doneze premiile anuale pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, mistuită de flăcări în luna septembrie.

  ECONOMIE

  Aproape două miliarde de lei din Bugetul pentru anul 2021 vor fi alocate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Anunțul a fost făcut de...

  ECONOMIE

  Guvernul propune subvenționarea agenților economici, care vor prelucra deșeurile din ambalaje. Prevederea se regăsește în completarea la Legea privind deșeurile și a fost prezentată...

  POLITICA

  Premierul Ion Chicu a purtat o discuție telefonică cu prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin. Oficialii au vorbit despre progresele realizate pe agenda bilaterală și...

  Copyright © 2020