Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ion Chicu: Nici un deputat, nici un premier și nici un funcționar nu are dreptul să îngrădească accesul la vot

  Nimeni nu are voie să le interzică cetățenilor să-și exercite dreptul la vot. Într-un stat democratic, aceasta este o încălcare de ordin penal, care trebuie să fie pedepsită. Astfel premierul Ion Chicu a comentat acțiunile deputatului PAS Igor Grosu și a unui grup de cetățeni, care au blocat accesul la secțiile de vot pentru moldovenii din stânga Nistrului, în ziua de 1 noiembrie.

  „Cetățenii Republicii Moldova nu sunt nici diasporă, nici separatiști, nici de o religie, nici de alta. Toți au buletinul Republicii Moldova și atunci când vin să voteze nici un deputat, nici un premier, nici un funcționar nu trebuie să le îngrădească accesul la vot”, a spus Chicu la postul public de televiziune.

  Totodată, premierul spune că o presupusă încălcare, sau fraudare, la care au făcut referință Igor Grosu și grupul de persoane, care au blocat drumul, trebuie să fie constatată de organele competente.

  „Încălcarea nu deputatul și nici nu premierul o notifică. Sunt organe care trebuie să reacționeze. Îngrădirea dreptului la libera circulație este fapt penal”, a conchis premierul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Stimați colaboratori ai Poliției Naționale, Ziua de 18 decembrie este dedicată profesionalismului colaboratorilor Poliției Naționale, celor care zi de zi depun eforturi majore pentru...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău solicită opinia cetățenilor privind selectarea itinerarului pentru instituirea unei noi linii de transport public din capitală.

  SOCIAL

  Mesajul prim-ministrului Ion Chicu, cu ocazia comemorării eroismului participanților la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM propun anularea Legii, care prevede punerea datoriei furtului bancar pe spatele oamenilor. Socialistul Petru Burduja a prezenta, astăzi, o inițiativă legislativă în...

  Copyright © 2020