Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ion Chicu: Maia Sandu pierde mult după ce s-a aliat cu Candu și Șor

  Lidera PAS, Maia Sandu, pierde mult din punct de vedere electoral, după ce, astăzi, deputații din formațiunea sa au blocat ședința Parlamentului, alături de cei din grupările Candu și Șor. Este opinia premierului Ion Chicu, exprimată într-o postare pe Facebook.

  “Electoral, pierzi că te-ai aliat cu Candușhor, care-ți era coleg de Guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin… angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială – chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni?”, se întreabă Ion Chicu.

  Amintim că boicotul celor de la PAS, PPDA, grupul Candu și Partidul Șor a blocat intrarea în vigoare a mai multor proiecte de legi sociale, pentru care Guvernul este dispus să-și asume răspunderea.

  “Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a câte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiași? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 mln. lei pentru agricultori, sau încă 50 mln. pentru întreprinderile mici? Sau, Maia Sandu – politician, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția RM, care oferă dreptul guvernului să-și angajeze răspunderea? Moftul vă face să credeți, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați făcut-o în noiembrie 2019? Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni”, a reacționat Ion Chicu, pe Facebook.

  De asemenea, boicotul Alianței Sandu-Candu-Șor a blocat și venirea în Parlament a Procurorului general Alexandr Stoianoglo. Acesta urma să creară ridicarea imunității parlamentare a lui Andrian Candu, dar și a altor deputați implicați în furtul miliardului.

  NOTĂ: Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  SOCIAL

  Prim-ministrul a avut o întrevedere cu primarii satelor Geamăna, Ciobanovca, orașului Anenii Noi, cu prezența primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și a...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

  SOCIAL

  În această săptămână, Direcțiile agricole raionale și Comisiile pentru situații excepționale din teritoriu pregătesc actele necesare pentru a le acorda agricultorilor ajutor. Este vorba...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În peste 1000 de localități din țară, în prezent, decurg lucrările de reparație a drumurilor. Companiile de construcție planifică să dea în exploatare traseele...

  Copyright © 2020