Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Ion Chicu le-a mulțumit oamenilor de afaceri pentru rezultatele pe care le-au obținut în acest an de criză

  Premierul Ion Chicu a adresat un mesaj de susținere și mulțumire pentru mediul de afaceri din țara noastră, în cadrul Galei businessului moldovenesc.

  Șeful cabinetului de miniștri a menționat faptul că, anul acesta economia Republicii Moldova, ca și cea mondială, este lovită de o criză generată de pandemia COVID – 19.
  „Admirăm talentul, curajul și profesionalismul înalt al Dumneavoastră manifestat în această perioadă. Numai datorită Dvs statul Republica Moldova este capabil să-și onoreze obligațiunile financiare față de cetățeni, domeniile medicină, educație și față de alte sectoare foarte importante pentru țară. Apreciez și vă mulțumesc pentru suportul pe care îl are Guvernul Republicii Moldova, în această perioadă dificilă”, a declarat premierul.
  Ion Chicu a menționat și faptul că acel pachet de măsuri cu care a venit Guvernul pentru a susține economia au fost elaborate cu susținerea și la propunerea mediului de afaceri.
  “În mod special, apreciez faptul că ați susținut acele măsuri care vin să contribuie la continuarea activității Dvs și la menținerea locurilor de muncă. Acel pachet de acțiuni care susțin agenții economici la achitarea salariilor. Mă refer la subvenționarea plăților fiscale aferente salariilor care au un efect și contribuie la menținerea locurilor de muncă, ori achitarea salariilor pentru oamenii care sunt angajați în sectorul privat sau în sectorul public bugetar este unul din precondițiile ca și economia să funcționeze, să aveți consumatori solvabili și astfel să putem cu toții ieși din această situație dificilă”, a mai declarat Chicu.

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie...

  POLITICA

  Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor...

  Copyright © 2020