Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Ion Chicu: La moment, avem o supraîndeplinire la veniturile colectate la Bugetul de Stat cu circa 800 mln. lei

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie cu 1,2 miliarde peste nivelul planificat. Anunțul a fost făcut de premierul în exercițiu, Ion Chicu.

  El a promis că va organiza o conferinţă de presă, în ultima zi a anului, în care va prezenta un raport mai amplu privind executarea bugetului şi situația macroeconomică.

  Conform datelor Guvernului, veniturile la bugetul de stat, după restituiri de TVA şi accize, ajung la 37,75 de miliarde de lei, cu 2,9 la sută sau cu peste un miliard mai mult față de planul anual. Cele mai mari venituri au fost colectate de Serviciul Vamal. Este vorba de 22,15 miliarde de lei sau cu 0,5 la sută peste plafonul stabilit.

  În același timp, Serviciul Fiscal a asigurat din taxe şi impozite venituri de 16,16 miliarde de lei, în creștere cu 4,2 la sută față de ce a fost planificat.

  Anterior, Ion Chicu a menţionat că, la încheierea anului bugetar, în conturile Ministerului Finanțelor vor rămâne suficiente resurse pentru pata tuturor angajamentelor bugetare pentru luna ianuarie, inclusiv a salariilor şi pensiilor.

  gov.md

   

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Veniturile Bugetului Public Național (BPN) au fost executate supra cu 1,2 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost inferioare celor planificate cu 4,2 miliarde...

  POLITICA

  Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor...

  Copyright © 2021