Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ion Chicu l-a primit pe noul Ambasador al Japoniei la Chișinău

  Prim–ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu E.S. Katayama Yoshihoro, noul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova. Cu acest prilej, șeful Executivului i-a urat diplomatului mult succes în exercitarea mandatului de responsabilitate înaltă.

  Ion Chicu a adus mulțumiri pentru asistența tehnică și economică, acordată de către Guvernul Japoniei într-o perioadă dificilă de criză globală.

  În cadrul discuției, Șeful Executivului a reiterat interesul RM în dezvoltarea continuă  a parteneriatului moldo-nipon în domeniile politic, comercial-economic, umanitar  și  cel investițional:

  ”Salutăm intensificarea relaţiilor dintre Republica Moldova și Japonia din ultimul timp și considerăm important să lărgim aria de colaborare bilaterală.  Încurajez investitorii niponi să examineze oportunitățile oferite de cele 16 platforme industriale multifuncționale care urmează a fi create în cadrul Programului de Industrializare a Republicii Moldova”, a menționat premierul.

  La rândul său, Ambasadorul Japoniei la Chișinău a salutat deschiderea Guvernului Republicii Moldova în fortificarea cooperării economice și a încurajat continuarea parcursului european, dar și menținerea relațiilor bune cu partenerii externi.

  Notă: În RM activează 13 întreprinderi cu capital japonez, cu investiții de 115,104 mii lei. În 2020, Guvernul Japoniei a alocat un grant în valoare de 400 de mii dolari pentru îmbunătățirea echipamentului de digitalizare a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Totodată, statul nipon a acordat Republicii Moldova un credit concesional , în valoare de cca 18,7 mln USD în cadrul Proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”. Peste 40% din tehnica agricolă modernă folosită în Moldova a fost procurată cu granturile nipone.

  gov.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a îndemnat funcționarii să-și doneze premiile anuale pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, mistuită de flăcări în luna septembrie.

  ECONOMIE

  Aproape două miliarde de lei din Bugetul pentru anul 2021 vor fi alocate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Anunțul a fost făcut de...

  POLITICA

  Premierul Ion Chicu a purtat o discuție telefonică cu prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin. Oficialii au vorbit despre progresele realizate pe agenda bilaterală și...

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  Premierul Ion Chicu a îndemnat populația să fie responsabilă, să poarte măști și să respecte regulile sanitar-epidemiologice impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate...

  Copyright © 2020