Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Chicu: În pofida secetei din acest an, roada de cereale va acoperi integral consumul intern

  În pofida secetei din acest an, roada de cereale va acoperi integral consumul intern. Premierul Ion Chicu a declarat că volumul de grâu recoltat în acest an oferă și potențial pentru export.

  ”S-a recoltat peste 600-630 de mii de tone de grâu. Consumul local anual este în jur de 300 de mii de tone. Vedem că este și potențial de export de 300 de mii de tone. La moment, nu este problemă de lipsă de grâu pentru alimentarea țării. Avem și oferte pe piața din Ucraina la cele comparabile cu care le avem noi”, a spus Chicu după ședința de la Președinție.

  Potrivit datelor preliminare, în acest an se vor strânge în jur de 800 de mii de tone de porumb. Consumul anual intern este de 700 de mii de tone. De asemenea, s-a colectat 400 de mii de tone de floarea soarelui, iar datele nu sunt finale.

  ”Roada care a fost afectată în acest an foarte mult de secetă permite ca consumul intern să fie satisfăcut”, a declarat premierul.

  AIPA continuă să recepționeze solicitările de suport pentru compensațiile acordate la culturile cerealiere din prima grupă.

  a-tv.md

  POLITICA

  PSRM va înregistra azi, în Parlament, o nouă inițiativă legislativă privind funcționarea limbilor în Republica Moldova. Despre aceasta liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii organizațiilor teritoriale de partid din zona de nord a țării,...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor condamnă cu fermitate decizia Curții Constituționale cu privire la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată de Parlament în sesiunea...

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu E.S. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

  Copyright © 2020