Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ion Chicu, în dialog cu Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, la sfârșit de mandat

  Premierul Chicu a avut o întrevedere cu E.S. dna Christine Freilinger, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în țara noastră. În debut, șeful Executivului și-a exprimat aprecierea pentru dinamica ascendentă a relaţiilor moldo-austriece, precum și pentru contribuția semnificativă a Șefului misiunii diplomatice a Austriei Christine Freilinger – primul Ambasador rezident al Austriei în Republica Moldova, în promovarea și consolidarea dialogului moldo-austriac.

  Ion Chicu a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de Austria ţării noastre în diverse domenii de pe agenda de cooperare bilaterală și pentru asigurarea continuităţii susţinerii Republicii Moldova în procesele de reformare şi modernizare a țării și avansare în procesul de integrare europeană a ţării noastre. De asemenea, Prim-ministrul a exprimat gratitudine pentru asistenţa tehnică substanțială acordată de Austria, inclusiv prin proiectele implementate de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) în Republica Moldova.

  „Exprimăm recunoștință profundă pentru suportul și gestul de solidaritate al Guvernului Austriei acordat Republicii Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19. De asemenea, avem toată determinarea să continuăm procesele începute pe segmentul integrării Europene, asigurării bunăstării cetățenilor și implementării agendei de reforme a Guvernului”, a conchis premierul.

  La rândul său, Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger a mulțumit șefului Executivului pentru interesul acordat intensificării și diversificării cooperării economice dintre ambele țări și a reiterat susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

  „Aducem mulțumiri Guvernului pentru buna colaborare pe parcursul mandatului și contăm în continuare pe un dialog deschis și valorificarea potențialului existent de cooperare multidimensională moldo-austriacă”, a subliniat dna Christine Freilinger.

  Oficialii și-au exprimat deschiderea pentru dezvoltarea și consolidarea consecventă a bunelor relații dintre Republica Moldova și Austria în diverse domenii de interes reciproc, inclusiv prin dezvoltarea proiectelor bilaterale.

  gov.md

   

  SOCIAL

  În dimineața zilei, prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință de lucru cu directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari. În cadrul căreia, premierul a...

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a enumerat mai multe probleme actuale cu care se confruntă cetățenii noștri, identificate în cadrul deplasărilor săptămânale pe care le efectuează...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Producerea de semințe va fi susținută de stat, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul unei vizite de lucru la Institutului de Fitotehnie din...

  POLITICA

  Republica Moldova rămâne plenar angajată în îndeplinirea condiționalităților pe Agenda de Asociere cu Uniunea Europenă și realizarea reformelor necesare. Aceste asigurări au fost date...

  Copyright © 2020