Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Ion Chicu i-a informat pe reprezentanții FMI că Guvernul a pregătit un set de măsuri de susținere a mediului de afaceri

  Unul din obiectivele majore ale Guvernului rămâne continuarea investițiilor în proiecte de infrastructură, în construcția apeductelor, industrializarea țării, fapt ce conduce la dezvoltarea economiei și la creșterea nivelului de trai al cetățenilor, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul unei discuții online cu conducerea Fondului Monetar Internațional.

  Dialogul cu directorul executiv adjunct al FMI, Mitsuhiro Furusawa, și directorul Departamentului european al FMI, Alfred Kammer, a fost purtat în cadrul întrunirilor anuale ale FMI și a Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat la Washington în format online.

  Premierul moldovean a amintit că Guvernul a aprobat pachetul necesar de legi care întrunește condiționalitățile unui nou Program de finanțare cu FMI.

  ”Depunem tot efortul ca să continuăm implementarea reformelor vitale pentru Republica Moldova. Am pregătit un set de măsuri de susținere a mediului de afaceri și protejarea intereselor investitorilor”, a declarat premierul Chicu.

  În perioada 19-27 octombrie, o misiune de experţi a FMI, condusă de Ruben Atoyan, va purta discuții online cu autoritățile Republicii Moldova privind evoluțiile economice, implementarea angajamentelor asumate, precum și politicile promovate de autorități în vederea menținerii stabilității macroeconomice și bugetare, inclusiv în contextul bugetului pentru anul 2021.

  Valoarea noului Program de cooperare între Republica Moldova și FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de 3 ani (2020-2023).

  gov.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Deficitul bugetar în 2020 ar putea fi de 10 miliarde de lei, față de 17 miliarde de lei, cât a fost prognozat anterior. Anunțul...

  ECONOMIE

  Igor Dodon spune că în cadrul vizitei sale la Moscova, care va avea loc până la sfârșitul acestui an, va discuta cu partenerii ruși...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Prima rundă va avea loc chiar astăzi, cu PSRM, cea mai mare...

  SOCIAL

  Ne propunem să creștem salariile medicilor, până tinerii noștri nu vor mai dori să plece peste hotare, declarat premierul Ion Chicu într-o vizită de...

  Copyright © 2020