Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Chicu: Guvernul va întreprinde toate măsurile necesare în sprijinul patrimoniului cultural

  Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău după producerea incendiului devastator.

  Șeful executivului a solicitat specialiștilor să realizeze cercetarea statică și dinamică a locului incendiului pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei producerii incendiului.

  De asemenea, oficialul a reiterat importanța consolidării eforturilor comune pentru a restabili instituția culturală, astfel că în perioada imediat apropiată să fie identificate resursele necesare.  Va fi deschis și un cont în trezoreria de stat pentru ca fiecare să poată contribui financiar.

  Totodată, astăzi, la Guvern va avea loc o ședință de lucru în cadrul căreia se vor evalua pagubele materiale și strategia de renovare a edificiului.

  Oficialul și-a exprimat recunoștința față de echipajele speciale de pompieri și salvatori, care au dat dovadă de curaj și profesionalism.

  Premierul a dat asigurări că Guvernul va întreprinde toate măsurile necesare în sprijinul patrimoniului cultural.

  gov.md

  ECONOMIE

  Guvernul majorează mărimea compensațiilor pentru transport alocate persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora.

  POLITICA

  După alegerile prezidențiale, dacă Igor Dodon va obține cel de-al doilea mandat, Ion Chicu va rămâne premier, iar componența actualului guvern va fi modificată....

  SOCIAL

  Pe parcursul zilei de ieri mai multe localități din țară au fost afectate de ploi abundente și vânt puternic. În special, au fost afectate...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Bugetul de stat a înregistrat un record de încasări în ziua de 25 septembrie. Potrivit datelor prezentate în ședința de Guvern, în această zi...

  Copyright © 2020