Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Ion Chicu confirmă că acordul de concesiune a Aeroportului va fi reziliat

  Premierul Ion Chicu a declarat că acordul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu Avia Invest va fi reziliat, deoarece compania nu și-a îndeplinit obligațiunile de edificare a obiectivelor concesionale.

  ”Nu și-a îndeplinit nici etapa I de investiții, nici etapa II și nu a venit cu acea garanție de bună execuție de 1 milion de euro”, a spus Chicu.

  Potrivit șefului Guvernului, contractul de concesiune prevede clar posibilitatea rezilierii acordului, atunci când compania nu-și îndeplinește obligațiunile.

  Agenția Proprietății Publice a anunțat că a reziliat contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău și i-a solicitat companiei SRL „Avia Invest” să restituie bunurile. Rezilierea a avut loc în data de 8 iulie 2020. Potrivit APP, „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional, acumulând restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 milioane de euro.

  Totodată, compania nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de 1 milion de euro.

  Amintim, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a anunțat că APP a reziliat contractul cu „Avia Invest”.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Fostul prim-ministru al RM, Ion Chicu susține că, după conferința de ieri a președintei Maia Sandu, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, au...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie...

  Copyright © 2021