Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Ion Chicu a discutat cu omologul său de la Minsk. Premierul a încurajat companiile belaruse să participe la licitațiile pentru construcția drumurilor

  Guvernul din Belarus s-a arătat interesat de inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a dezvolta în țară 16 platforme industriale multifuncționale. Premierul belarus, Roman Golovcenko, a declarat în cadrul unei discuții cu primul-ministru moldovean, Ion Chicu, care se află la Minsk, că aceste platforme vor deschide noi oportunități pentru cooperarea bilaterală moldo-belarusă.

  Cei doi premieri au vorbit despre consolidarea și dezvoltarea relațiilor comercial-economice. Ion Chicu a exprimat interesul Guvernului de a spori volumul exporturilor produselor moldovenești pe piața belarusă. Chicu a încurajat participarea activă a companiilor belaruse la licitațiile lansate pentru construcția drumurilor. Premierul moldovean a declarat că Moldova este interesată și de continuarea cooperării privind asamblarea autobuzelor și troleibuzelor și eventual de fabricarea unui model nou de autobuz electric.

  Oficialii s-au arătat interesați în implementarea proiectelor de investiții în sectorul vinicol, agroindustrial, zootehnic și cel farmaceutic. Moldova dorește să preia experiența belarusă în dezvoltarea complexelor animaliere, dar și a sectorului semincer.

  Guvernele celor două state s-au angajat să-și unească eforturile în combaterea răspândirii infecției COVID-19.

  Ion Chicu participă, la Minsk, la ședința Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice.

  a-tv.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut, în seara zilei de luni, o întrevedere cu Bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah.

  POLITICA

  Președintele PSRM, ​​Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Federale Germane în Republica Moldova, Angela Ganninger.

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, și-a început vizita în raionul Soroca cu satele Dubna și Volovița, unde a discutat cu administrația locală și membrii PSRM...

  POLITICA

  În marja sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară în aceste zile la Strasbourg, Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea,...

  Copyright © 2020