Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Ion Ceban: Una din prioritățile Primăriei municipiului Chișinău este atragerea investițiilor

  Una din prioritățile Primăriei municipiului Chișinău este atragerea investițiilor și oferirea a câtor mai multe posibilități de dezvoltare pentru producătorii locali. Despre aceasta a vorbit primarul general, Ion Ceban, la Forumul internațional ”Dezvoltarea Businessului mic și mijlociu”, care are loc la Sankt-Petersburg.

  Edilul a menționat că administrația locală pregătește mai multe proiecte menite să susțină businessul mic și mijlociu, care în final ar duce la crearea locurilor de muncă în Chișinău și la dezvoltarea orașului.

  Potrivit primarului, businessul mic și mijlociu ocupă 95 la sută din totalul mediului de afaceri din Capitală. Sectorul IMM-urilor din municipiu a crescut atât în calitate, cât și în cantitate. Pentru a nu admite falimentarea acestora din cauza crizei pandemice, Primăria a adoptat un șir de măsuri de susținere: au fost anulate impozitele locale în perioada acută a pandemiei, a fost amânată plata chiriei pentru spații, cafenelelor și restaurantelor li s-a permis în sezonul cald să amenajeze terasele, fără a plăti o taxă locală pe terenurile municipale ocupate. Toate măsurile au fost luate pentru a nu opri total activitatea afacerilor.

  ”Scopul nostru este de a sprijini ideile și inovațiile, de a furniza resursele necesare pentru implementarea lor, de a crea condiții pentru implementarea acestor idei prin discuții între părțile interesate. Cel mai important aspect în facilitarea procesului de dezvoltare a sectorului este înțelegerea faptului că succesul în acest domeniu necesită colaborarea dintre organul de conducere local și reprezentanții sectorului privat”, a declarat edilul-șef.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Scuarul „Mihai Eminescu” – prietenos copiiilor. Potrivit primarului general Ion Ceban, în scuar a fost amenajat un teren de joacă pentru cei mici.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, aflat zilele acestea într-o vizită oficială în Federația Rusă, a avut luni o întrevedere la Moscova cu Tatiana Leonova, șefa...

  SOCIAL

  Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, 5-6 iunie. Astfel, sâmbătă, 5 iunie, la ora 18.00, Teatrul...

  SOCIAL

  Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat și altor instituții publice să organizeze maratoane de vaccinare.

  Copyright © 2021