Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Toate parcările din capitală vor fi incluse într-o aplicație

  Parcările din capitală vor fi trecute într-o aplicație. Este vorba de o bază de date GIS a locurilor de parcare. Acest subiect a fost abordat, astăzi, în cadrul unei ședințe cu responsabilii din cadrul primăriei și a specialiștilor din organizațiile, care sunt implicați în realizarea proiectului.

  Potrivit primarului generala Ion Ceban, procesul va fi realizat în două etape:

  „1. Plasarea pe harta GIS a tuturor parcărilor autorizate la moment de Direcția Transport și verificarea lor în realitate prin intermediul unei comisii alcătuite de reprezentanții Direcției Transport, preturilor și poliției. Harta a fost realizată și urmează verificarea minuțioasă a datelor.

  2. Crearea bazei de date GIS a locurilor de parcare potențiale în Chișinău și a aplicației web-GIS de date geo-spațiale asociată pentru vizualizarea și gestionarea parcărilor din oraș”, a declarat edilul.

  Ceban spune că proiectul constă în dezvoltarea și implementarea unei platforme inovatoare de gestionare a parcărilor în orașul Chișinău.

  „Etapa a doua a proiectului este implementată cu susținerea financiară oferită în cadrul proiectului PNUD „Oraşe verzi durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Am solicitat colegilor de la UNDP să ne ofere suport în elaborarea unei foi de parcurs pentru soluționarea problemei parcărilor din capitală. Îmi doresc ca să avem o viziune clară pe fiecare zonă din oraș cum creăm locurile de parcare, dar și expunerea tuturor actorilor și factorilor de decizie în acest proces. Săptămânal vom avea astfel de ședințe pentru a asigura implementarea proiectului cât mai curând”, a declarat acesta.

  Compania contractată va asigura dezvoltarea aplicației web-GIS și a bazei de date geo-spațiale asociate care va fi folosită de către o unitate special creată în cadrul Direcției Transport, vizualizare și gestionarea parcărilor în oraș.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în ajun. Primarul general Ion Ceban...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău anunță că Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, a finalizat procesul de contractare...

  SOCIAL

  În Capitală trebuie de amenajat cât mai multe locuri de parcări, iar acestea să fie de stat. Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon,...

  SOCIAL

  Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a raportat despre deciziile aprobate în cadrul ședinței serviciilor municipale din 25 mai:

  Copyright © 2020