Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Sunt în toi lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri

  Lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri, iniţiate în cadrul proiectului municipal „Curtea Confortabilă”, sunt în toi. Despre asta spune primarul general Ion Ceban, care precizează că actualmente se lucrează în 7 din cele 35 de curţi planificate a fi reabilitate în acest an în toate sectoare capitalei.

  „Este vorba de următoarele curți:

  • Str. Drumul Viilor 40, 42, 42/3 (unde vor fi amenajate 1000 m2 de parcări)
  • Şos. Hînceşti 55/3, 55/6 (512 m2 de locuri de parcare)
  • Str. Lomonosov 38, 40 (382 m2 parcări)
  • Str. Igor Vieru 3/2, 5/2 (300 m2 parcare)
  • Bd. Traian 1/1
  • Bd. Cuza Vodă 18/1, 20/1
  • Str. N. Costin 59

  Până la finele anului vom avea câte 7 curţi reabilitate în fiecare sector al Chişinăului, dar și alte curți de bloc unde au loc amenajări sau reparații curente”, a declarat Ceban.

  Primarul afirmă că în prezent, în curţile unde au demarat deja lucrările de reparație se lucrează la instalarea bordurilor şi decaparea asfaltului uzat de pe carosabil.

  „În zilele următoare lucrările vor începe şi pe alte adrese. Lucrările în ansamblu presupun amenajarea locurilor de parcare, reparaţia trotuarelor şi a drumurilor din curte, amenajarea spaţiilor verzi, instalarea mobilierului urban, modernizarea iluminatului public. Acolo unde au fost prevăzute, vor fi instalate şi terenuri de joacă pentru copii. În paralel şi în sectorul Rîşcani au fost reabilitate accesele în câteva curţi de blocuri din str. M. Costin.

  Totodată se lucrează la amenajarea acceselor către 9 instituții de învățământ din capitală. Până în prezent au fost finalizate lucrările la str. N. Zelinski 26/3 şi sunt în lucru accesele din str. Praga 82, str. N. Titulescu 18 şi bd. Dacia 52”, precizează edilul.

  Primarul spune că se lucrează intensiv la plombarea, reparaţia curentă şi injectarea cu beton asfaltic a străzilor din capitală şi a acceselor către suburbii, iar pe mai multe artere este aplicat marcajul rutier.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  În a treia duminică de septembrie, RM a marcat ziua lucrătorului din domeniul protecției sociale. Cu acest prilej, primarul general al Municipiului Chișinău, Ion...

  ECONOMIE

  Primarul general Ion Ceban anunță că directorii spitalelor COVID-19 se plâng că finanțarea din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină este cu întârziere...

  POLITICA

  Primarul general Ion Ceban susține că asupra sa se pregătește un atac concertat care are drept scop denigrarea imaginii sale. Mai mult decât atât,...

  SOCIAL

  Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” efectuează lucrări de amenajare a spaţiilor verzi.

  Copyright © 2021