Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Străzile 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun vor intra în curând în reparație

  Străzile 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun vor intra în curând în reparație. Primăria Chișinău a semnat contractele de executare a lucrărilor de reparație a celor 3 străzi cu companiile, ce au câștigat în urma licitațiilor publice desfășurate. Este vorba de companiile S.C. NOUCONST S.R.L, GENESIS INTERNATIONAL LLC.

  „Reparația acestor străzi (31 August, Tighina și Alexandru cel Bun) face parte din cadrul pachetului II al proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”, finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

  Efectuarea lucrărilor prevede:

  Strada 31 August 1989 – reconstrucția străzii în format „coridor verde” cu amenajarea pistelor pentru bicicliști, a locurilor de parcare și modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.

  Strada Tighina – reabilitarea învelișului asfaltic, crearea locurilor de parcare, modernizare trotuarelor și a iluminatului stradal.

  Strada Alexandru cel Bun – reabilitarea părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal”, a declarat edilul.

  Ceban afirmă că în total termenul de executare a contractelor este de 18 luni din ziua semnării contractului.

  „Antreprenorul decide data inițierii lucrărilor. Am solicitat ca lucrările să fie executate calitativ și finalizate în termenul stabilit în contracte.
  Valoarea totală a proiectului – 11 800 000 Euro”, a conchis edilul.

  Amintim că până în prezent au fost executate lucrările de schimbare a tuturor rețelelor subterane pe cele 3 străzi.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 16.09.2021 - 24.10.2021 va fi suspendat traficul rutier pe str. Alexandru cel Bun, tronsonul cuprins între străzile...

  Copyright © 2021