Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Ion Ceban: Școlile și grădinițele nu se închid de la 1 octombrie

  Chiar dacă Starea de urgență în sănătate publică rămâne în vigoare, elevii și copiii vor merge la școli și grădinițe. Cu mai multe explicații în acest sens a venit primarul general Ion Ceban, într-un live pe pagina sa de Facebook.

  Edilul punctează că în adresa primăriei vin sute de întrebări de la elevi și părinți în acest sens, care nu știu ce să facă mai departe.

  „Hotărârea Comisiei Extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, care transpune decizia comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a fost publicată pe site-ul primăriei. Conform noi hotărâri, în municipiul Chișinău rămâne în vigoarea starea de urgență în sănătate publică. Conform Gradului de alertă Cod Roșu instituit în municipiul Chișinău, ceastă hotărâre va fi revizuită odată la 14 zile în funcție de indicatorii epidemiologici”, a declarat Ion Ceban.

  Primarul punctează că reieșind din regulile impuse, procesul educațional în școli și grădinițe rămâne să desfășoare conform programului prestabilit.

  „Nu se închid instituțiile educaționale dacă nu corespunde criteriilor de intrare în carantină. Copiii trebuie să învețe cu păstrarea tuturor normelor. Vor fi aplicate măsurile de precauție și control al infecției Covid-19 în conformitate cu actele normative aplicate anterior”, a precizat acesta.

  Ceban spune că foarte mult efort s-a depus ca elevii să vină din nou la școală. „Toți părinții au așteptat asta. Dar avem și scenarii în care copiii vor reveni la învățământul de la distanță. În continuare este deschisă platforma educațieonline.md. Astăzi copiii merg la școală. Vedem cum putem modifica orarul, astfel, ca să fie mai comod pentru părinți și copiii”.

  Amintim că lecțiile au fost majorate de la 30 de minute la 45 de minute, iar distanța dintre bănci a fost redusă de la 1,5 metri la 1m.

  ionceban.md

  LUMEA

  Autorităţile din Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014) au declarat joi stare de urgenţă după ce ploi abundente au provocat inundaţii grave...

  LUMEA

  Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență, miercuri, în orașul Lod, aflat în centrul țării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe...

  SOCIAL

  Statul va acoperi cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Proiectul PSRM a...

  SOCIAL

  Consumatorii nu vor fi deconectați de la serviciile de electricitate, gaz sau apă pe perioada stării de urgență, chiar dacă nu vor reuși să...

  Copyright © 2021