Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Ion Ceban: Școlile și grădinițele nu se închid de la 1 octombrie

  Chiar dacă Starea de urgență în sănătate publică rămâne în vigoare, elevii și copiii vor merge la școli și grădinițe. Cu mai multe explicații în acest sens a venit primarul general Ion Ceban, într-un live pe pagina sa de Facebook.

  Edilul punctează că în adresa primăriei vin sute de întrebări de la elevi și părinți în acest sens, care nu știu ce să facă mai departe.

  „Hotărârea Comisiei Extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, care transpune decizia comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a fost publicată pe site-ul primăriei. Conform noi hotărâri, în municipiul Chișinău rămâne în vigoarea starea de urgență în sănătate publică. Conform Gradului de alertă Cod Roșu instituit în municipiul Chișinău, ceastă hotărâre va fi revizuită odată la 14 zile în funcție de indicatorii epidemiologici”, a declarat Ion Ceban.

  Primarul punctează că reieșind din regulile impuse, procesul educațional în școli și grădinițe rămâne să desfășoare conform programului prestabilit.

  „Nu se închid instituțiile educaționale dacă nu corespunde criteriilor de intrare în carantină. Copiii trebuie să învețe cu păstrarea tuturor normelor. Vor fi aplicate măsurile de precauție și control al infecției Covid-19 în conformitate cu actele normative aplicate anterior”, a precizat acesta.

  Ceban spune că foarte mult efort s-a depus ca elevii să vină din nou la școală. „Toți părinții au așteptat asta. Dar avem și scenarii în care copiii vor reveni la învățământul de la distanță. În continuare este deschisă platforma educațieonline.md. Astăzi copiii merg la școală. Vedem cum putem modifica orarul, astfel, ca să fie mai comod pentru părinți și copiii”.

  Amintim că lecțiile au fost majorate de la 30 de minute la 45 de minute, iar distanța dintre bănci a fost redusă de la 1,5 metri la 1m.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată astăzi la...

  SOCIAL

  Republica Moldova a intrat de astăzi în stare de urgență în sănătate publică, instituită pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 –...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie...

  LUMEA

  Parlamentul italian a aprobat prelungirea stării de urgență până pe 31 ianuarie 2021. Noile restricții controlează comportamentul individual, dar salvează activitățile comerciale.

  Copyright © 2020