Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor veteranilor de război din Chișinău

  Primarul general, Ion Ceban, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții asociațiilor de veterani din municipiu, la solicitarea acestora.

  Reprezentanții veteranilor de război din Transnistria și din Afganistan au informat primarul general despre problemele cu care se contruntă aceștia, în raport cu autoritățile administrației publice locale, inclusiv cele privind neexecutarea hotărârilor de judecată referitor la asigurarea cu spațiu locativ a veteranilor, modificarea unor acte adminstrative, care ar permite redistribuirea unor spații locative acestei categorii de cetățeni, soluționarea chestiunilor de ordin locativ-comunal, și atitudinea anumitor servicii de profil pentru problemele invocate de cetățeni.

  Alte subiecte s-au referit la acordarea de servicii medicale gratuite, alocarea de spații nelocative pentru necesitățile veteranilor, reparația de monumente, asigurarea procesiunilor funerare gratuite pentru veteranii cu merite etc.

  Pe parcursul întrevederii, primarul general a invitat la discuții mai mulți reprezentanți ai municipalității, responsabili de domeniile pentru care au fost invocate probleme și a dat indicații de a monitoriza situația pentru cazurile abordate.

  Ion Ceban a avut un mesaj drastic față de responsabilii vizați: ori soluționează problemele curente enunțate de veterani, ori își depun demisia. De asemenea, șefii de la Direcția locativ-comunală și de la Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale, urmează să raporteze luni, la ședința operativă despre chestiunile prezentate la dialogul cu veteranii.

  Pentru anumite subiecte, precum necesitatea preluării la balanța municipalității a anumitor apartamente de la dezvoltatorii imobiliari, în schimbul acordării terenurilor pentru construcții, care necesită implicarea Consiliului municipal Chișinău, primarul a sugerat reprezentanților asociațiilor de veterani să vină să se expună la ședința Biroului permanent al CMC, care se va convoca săptămâna viitoare.

  Părțile au convenit organizarea de întrevederi o dată pe lună, pentru a monitoriza soluționarea problemelor veteranilor, care țin de competența administrației publice locale.

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, Președintele Parlametului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi, precum și deputații socialiști – membri ai Delegației Parlamentului RM au avut o...

  SOCIAL

  „Cu mândrie menţionez că municipiul Chişinău este primul oraș din regiunea Europei care a aderat la „Making Cities Resilient 2030” şi va face tot...

  SOCIAL

  În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău, care doresc să se vaccineze. Potrivit primarului general Ion Ceban, oamenii s-au mobilizat și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, aflată în fruntea delegației țării noastre în vizită oficială la Minsk, a avut, astăzi, o întrevedere cu Natalia...

  Copyright © 2020