Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban propune soluția pentru problema inundațiilor din capitală

  Banii destinați construcției havuzurilor din capitală ar putea fi utilizați pentru renovarea și desfundarea canalelor pluviale de captare a apei de ploaie. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei din această dimineață.

  Potrivit acestuia, sistemul de canalizare din capitală are o capacitate de captare a 17 litri de apă pe m2, însă ieri precipitațiile au fost de 27 de litri pe m2.

  Edilul a venit cu un apel către specialiștii și responsabilii din capitală.

  „Nu așteptăm data viitoare să ne prindă ploaia, darse curăță toate gurile de captare înaintea ploilor. Noi cunoaștem acele zone cu probleme. Rog specialiștii să fie depistate acele străzi cu probleme, să fie estimate costurile și soluțiile imediate, pe termen scurt și lung.

  Haideți să facem toate estimările de costuri și am o idee, poate banii care sunt destinați pentru construcția havuzurilor pentru anul acesta să îi investim aici dacă se poate. Și să vedem dacă putem legal dar și ce reușim din punct de vedere a timpului”, a declarat edilul capitalei.

  Potrivit primarul general, până atunci în perioada când sunt precipitații, să fie anunțate coduri galbene de ploi, iar acele locuri unde se adună de-obicei apă, să fie evitate.

  „Mulțumesc tuturor celor care în zi de duminică operativ, au intervenit la remedierea situațiilor de după ploile puternice”, a punctat Ceban.

  SOCIAL

  În fiecare weekend vor fi organizate în capitală maratoane de vaccinare, iar cei care se vor imuniza, vor primi vouchere la unele localuri. Despre...

  SOCIAL

  Autoritățile medicale din municipiul Chișinău se pregătesc pentru un potențial val de COVID-19 provocat de noua variantă a coronavirusului - omicron.

  SOCIAL

  Lucrările de reparaţie a trotuarelor și străzilor din centrul istoric al capitalei continuă. Este vorba de trotuarele din str. A. Șciusev şi reabilitarea trotuarelor...

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății. Edilul afirmă că cei de...

  Copyright © 2021