Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Proiectul „Educație Online”, prezentat ca exemplu de succes la o conferință transnațională. „Am muncit mult pentru această inițiativă”

  Proiectul „Educație Online”, realizat la inițiativa primarului general Ion Ceban, a fost prezentat în calitate de exemplu de succes la conferința transnațională „Educația online fără hotare”. Potrivi primarului, reușitele acestui proiect au fost recunoscute peste hotare, iar importanța apreciată la nivel înalt.

  „Proiectul educatieonline.md, realizat și dezvoltat de municipalitate, continuă să fie un exemplu atât la nivel național cât și internațional. După 10 luni înţelegem că a fost o iniţiativă reuşită. Am dedicat foarte mult timp și efort pentru implementarea acestui proiect. În luna martie 2019 am muncit mult împreună cu o echipă de entuziaști la crearea platformei și mecanismele de accesare”, a declarat Ceban după conferința de astăzi.

  „Mă bucur să anunță că acest proiect a ajuns a fi exemplu și peste hotare. La conferința care se va desfășura pe parcursul a două zile, 5-6 ianuarie, participă Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău, Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și România”, a punctat edilul.

  Ceban spune că prin această conferință își propune dezvoltarea transferul şi implementarea de practici inovatoare în educație prin intermediul platformelor web de comunicare la distanță, dar și implementarea de iniţiative educaționale comune cu scopul promovării, cooperării, ȋnvăţării reciproce şi schimbului de experienţă la nivel european.

  Amintim că platforma „Educație Online are în jur de 4700 de resurse video în limbile română şi rusă, jocuri interactive de consolidare a cunoştinţelor, pregătire de examenele de absolvire şi materiale didactice care sunt un ajutor incontestabil pentru orice cadru didactic, elev sau părinte. Un indicator bun al impactului lecţiilor este numărul de vizualizări pe canalul YouTube: aproape 2 milioane.

  Ionceban.md

  SOCIAL

  Consiliul Municipal Chișinău a aprobat Contractul de Grant, în valoare de 3,3 milioane de euro, acordat de Uniunea Europeană, pentru implementarea proiectului „MOVE IT...

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că unii consilieri se tem să își ia responsabilitatea și să voteze din nou un...

  POLITICA

  În pofida nemulțumirii deputaților „ACUM”, „Pro-Moldova” și PDM, fracțiunea Partidului Socialiștilor a reușit să insiste ca proiectul Legii privind funcționarea limbilor vorbitesă rămînă pe...

  ECONOMIE

  Mediul de afaceri din Republica Moldova va continua să obțină sprijin în condițiile pandemiei COVID-19. În acest scop este planificată suma de 15 milioane...

  Copyright © 2020