Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Proiectul „Educație Online”, prezentat ca exemplu de succes la o conferință transnațională. „Am muncit mult pentru această inițiativă”

  Proiectul „Educație Online”, realizat la inițiativa primarului general Ion Ceban, a fost prezentat în calitate de exemplu de succes la conferința transnațională „Educația online fără hotare”. Potrivi primarului, reușitele acestui proiect au fost recunoscute peste hotare, iar importanța apreciată la nivel înalt.

  „Proiectul educatieonline.md, realizat și dezvoltat de municipalitate, continuă să fie un exemplu atât la nivel național cât și internațional. După 10 luni înţelegem că a fost o iniţiativă reuşită. Am dedicat foarte mult timp și efort pentru implementarea acestui proiect. În luna martie 2019 am muncit mult împreună cu o echipă de entuziaști la crearea platformei și mecanismele de accesare”, a declarat Ceban după conferința de astăzi.

  „Mă bucur să anunță că acest proiect a ajuns a fi exemplu și peste hotare. La conferința care se va desfășura pe parcursul a două zile, 5-6 ianuarie, participă Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău, Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și România”, a punctat edilul.

  Ceban spune că prin această conferință își propune dezvoltarea transferul şi implementarea de practici inovatoare în educație prin intermediul platformelor web de comunicare la distanță, dar și implementarea de iniţiative educaționale comune cu scopul promovării, cooperării, ȋnvăţării reciproce şi schimbului de experienţă la nivel european.

  Amintim că platforma „Educație Online are în jur de 4700 de resurse video în limbile română şi rusă, jocuri interactive de consolidare a cunoştinţelor, pregătire de examenele de absolvire şi materiale didactice care sunt un ajutor incontestabil pentru orice cadru didactic, elev sau părinte. Un indicator bun al impactului lecţiilor este numărul de vizualizări pe canalul YouTube: aproape 2 milioane.

  Ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Proiectul „Din tot Sufletul” continuă să aducă bucurie locuitorilor din toată țara! Lansat la inițiativa lui Ilan Șor – un aprig promotor al familiei...

  SOCIAL

  În premieră, a fost asfaltată strada Păcii pe o lungime de 2 kilometri. La evenimentul de inaugurare bucuria sătenilor a fost împărtășită de Bașcanul...

  SOCIAL

  Autoritățile Republicii Moldova intenționează să lanseze aplicația mobilă EVO, care își propune să facă conexiunea dintre cetățean și stat mai facilă, până la sfârșitul...

  SOCIAL

  Cel mai nou cartier de la Orhei – Lupoaica, se dezvoltă dinamic și devine tot mai confortabil pentru localnici. Recent, aici au fost renovate...

  Copyright © 2021