Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Prin deschidere şi colaborare putem realiza multe lucruri frumoase pentru capitală

  Primarul general Ion Ceban face apel către agenții economici, ce ar vrea să se implice în implementarea proiectelor publice-private în capitală.

  Astfel, Ceban a lansat un apel către mediul de afaceri şi îndeamnă agenţii economici să conlucreze cu autorităţile publice locale.

  „Suntem gata să stabilim noi parteneriate între reprezentanţii domeniului de business şi Primăria Chişinău, pentru a dezvolta parteneriatele publice private. Cu această propunere vom veni în următoarea ședință a CMC. În acest sens, Primăria Capitalei a stabilit şi câteva obiective ce ţin de domeniile: medical, educaţional, sportiv, cultural şi social”, a precizat primarul.

  Printre priorităţile pe care municipalitatea va pune accentul în viitoarele parteneriatele publice private sunt:

  • telefericul din Parcul „Butoiaş”, sectorul Buiucani;
  • subterana de la intersecţia bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi str. Ismail;
  • iluminatul stradal;
  • valorificarea deșeurilor solide de la Poligonul de gunoi din comuna Țînțăreni;
  • amenajarea staţiilor de aşteptare a transportului public;
  • taxarea electronică în transportul public;
  • spaţii de parcaje în municipiul Chişinău;
  • Instalarea camerelor video în capitală, pentru a asigura ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor din municipiu.

  Astfel, agenţii economici, ce sunt interesaţi de o eventuală colaborare cu Primăria Chişinău, pot îndeplini un formular de intenţie, pe care îl transmit pe adresa de e-mail: ppp@pmc.md. Formularul dar şi lista obiectivelor ce vor fi propuse agenţilor economici pentru încheierea unor parteneriate, vor fi publicate pe site-ul oficial al Primăriei chisinau.md. Fiecare parteneriat public privat va avea la bază şi un studiu de fezabilitate.

  „Este un prim pas în deschiderea şi transparentizarea activităţii Primăriei Chişinău. Prin aceste parteneriate publice private ne propunem să valorificăm la maximum proprietăţile municipale, inclusiv, să reabilităm clădirile istorice din oraş. Chişinăul are nevoie de dezvoltare, iar asta este posibil doar dezvoltând parteneriatele publice private în diferite domenii”, a conchis Ion Ceban.

  Facebook.com

  ECONOMIE

  Proiectul cu privire la deșeurile solide nu stă pe loc. O ședință în acest sens a fost la Ministerul Finanțelor, unde primarul general Ion...

  SOCIAL

  Traseul troleibuzului nr. 36, care circulă până la sensul giratoriu din centrul orașului Ialoveni, va fi prelungit pe o distanță de la până la...

  SOCIAL

  Noul Pretor interimar a fost prezentat astăzi echipei din sectorul Botanica de către primarul general Ion Ceban.

  SOCIAL

  Trei subterane din Capitală vor fi reparate în scurt timp. Prima se află la intersecția străzilor Dacia cu Decebal. Despre aceasta primarul Ion Ceban...

  Copyright © 2020