Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Primăria Chișinău este gata să redeschidă piețele

  Piețele și centrele comerciale din capitală vor fi redeschise doar dacă se vor respecta mai multe reguli și condiții. Cel puțin asta anunță primarul general Ion Ceban, după ședința Comisia Situații Excepționale în Sănătate Publică la nivel municipal.

  Astfel, edilul spune că este necesar de a fi implementate aceste instrucțiuni, ca virusul pandemic să nu să se răspândească.

  Potrivit lui primarului, administratorul pieței va asigura următoarele:

  – Până la reluarea activității, administratorii zonelor de comerț vor asigura dezinfectarea utilajului de lucru și a celui frigorific, a spațiilor de depozitare și comercializare a produselor/mărfurilor, a tejghelelor și a întregului teritoriu.

  – Vor fi prevăzute ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători.

  – Toți angajații/comercianții vor fi asigurați, obligatoriu, cu echipament de protecție (măști, mănuși).

  – În halele/pavilioanele de comerț de tip închis, vor fi instalate, după posibilitate, ecrane de protecție sau vor fi utilizate viziere.

  – Locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele.

  – Pe parcursul zilei vor fi organizate măsuri de dezinfecție a inventarului și a suprafețelor de lucru, cu soluții pe bază de alcool, cu o periodicitate de cel puțin 3 ore, precum și la finele fiecărei zile.

  – Administrația piețelor va aduce la cunoștință tuturor operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul administrat, măsurile de prevenire/protecție a infecției COVID-19.

  Majoritatea măsurilor ce urmează a fi respectate la intrarea în piețe sunt similare cu cele aplicate în magazine și farmacii, precum:

  – efectuarea obligatorie a termometriei fiecărui vizitator/cumpărător, cu interzicerea accesului persoanelor cu febră și informarea lor despre necesitatea consultării medicului, obligativitatea purtării măștilor de protecție, respectarea igienei mâinilor, precum și a distanței sociale de un metru.

  Edilul capitalei a enunțat de asemenea și cerințele obligatorii pentru cumpărători. Comercianții și cumpărătorii vor fi informați referitor la măsurile de sănătate publică pentru prevenirea infecției COVID 19, prin intermediul postului local de radio sau alte dispozitive audio, precum și prin afișarea materialelor informative, care promovează regulile de igienă și prevenire a infecției COVID-19.

  Facebook

  POLITICA

  Decizia de ieri luată de CEC cu privire la excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria de la Bălți, este un exces de putere....

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 decembrie 2021, pe străzile capitaleim pot fi văzute 5 troleibuze decorate cu luminițe multicolore, în spiritul sărbătorilor...

  SOCIAL

  Mai multe specii de conifere și foioase printre care specii de tei, castan, arțar şi frasin sunt plantaţi în aceste zile pe străzile principale...

  SOCIAL

  Problema ambuteiajului din capitală trebuie să fie soluționată de către MAI, dar nu de Primăria Chișinău. Municipalitatea are în obligația s-a să repare drumuri,...

  Copyright © 2021