Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Primăria Chișinău a câștigat un grant din partea UE, pentru dezvoltarea transportului public din capitală

  Primăria Chișinău a câștigat un grant în valoare de 3,25 milioane de euro pentru modernizarea transportului public din capitală. Astfel, municipalitatea va investi banii aceștia într-un transport de calitate, ca și în orașul Lublin din Polonia.

  „Mă bucur să va anunț că am obținut finanțare sub formă de grant din partea Comisiei Europene, în cadrul programului de finanțare „Partnerships for sustainable cities in the Southern and Eastern Neighbourhood”, pentru proiecte pe domeniul de transport public municipal.

  Astfel, orașul Chișinău a devenit parte a proiectului „MOVE IT like Lublin” – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, orientat pe dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate stabilite între autoritățile locale din statele membre ale UE și a țărilor partenere”, a declarat Ceban.

  Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Chișinău după modelul organizării transportului public din orașul Lublin (Polonia), cu un buget eligibil pentru activități de 3,25 milioane de Euro, care include și partea de cofinanțare a municipalității de 5% din suma totală.

  Proiectul va fi implementat în perioada anilor 2021- 2023.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Veste bună pentru locuitorii capitalei. Primăria a depus dosarul pentru obținerea finanțării sub formă de grant din partea Comisiei Europene, în cadrul programului de...

  Copyright © 2020