Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Primăria Chișinău a alocat 130 de milioane de lei pentru reparația grădinițelor și școlilor din capitală

  În jur de 130 de milioane de lei au fost alocate în acest pentru reparația grădinițelor și școlilor din capitală, spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă că această sumă este cu 30 de milioane mai mare decât cea de anul trecut.

  „Din totalul de 88 de instituții de educație timpurie planificate conform foii de titlu, în 19 instituții deja au fost finalizate lucrările, În 48 de instituții lucrările sunt în proces de demarare, 10 instituții sunt în proces de contractare pentru procedura de achiziții și 11 instituții contractele sunt semnate se așteaptă doar inițierea lucrărilor de reparații.
  Până la finalul perioadei estivale, reparațiile în cele de 88 de instituții vor fi finalizate în proporție de 100%”, a declarat Ceban.

  Edilul spune că au fost alocate peste 23 milioane pentru lucrări de reparație capitală a trei instituții de educație timpurie care urmează a fi redeschise, două în sectorul Buiucani și una în sectorul Rîșcani. De asemenea, au fost alocate cca 35 milioane lei pentru reparația și extinderea rețelei instituțiilor secundare

  „A fost constituit și unui grup de lucru pentru monitorizarea executării lucrărilor de reparație a edificiilor instituțiilor municipale de învățământ. Mă interesează la ce etapă se află toate procedurile și dacă totul este coordonat. Vreau implicarea activă a tuturor factorilor responsabili de pregătirea condițiilor în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău către noul an de studii, atât prin supravegherea lucrărilor de reparație, cât și prin asigurarea transparentă a procesului”, a conchis primarul.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi, pentru de mii de elevi din toată ţara răsună ultimul sunet, iar cu această ocazie, în școli se organizează serbări solemne.

  SOCIAL

  În timp ce subterana Iași este la un pas să fie gata, o altă trecere subterană tot se află în reparație, nici la 100...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În ultima lună la instituțiile abilitate au fost depuse 1 671 de cereri pentru încadrare în procesul educațional a copiilor din familiile refugiate din...

  SOCIAL

  Trotuarele din strada Mihail Sadoveanu sunt reparate. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente se lucrează în perimetrul I. Vieru – P. Zadnipru.

  Copyright © 2021