Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Parcarea publică de pe strada Ismail intersecție cu bd. Ștefan cel Mare ar putea fi finalizată până la sfârșitul lunii

  Parcarea publică de pe str. Ismail intersecție cu bd. Ștefan cel Mare ar putea fi finalizată până la sfârșitul lunii. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Ion Ceban anunță că în săptămâna curentă au început lucrările de asfaltare, care vor continua și săptămâna viitoare după care urmează desenarea marcajului.

  “Și la stația terminus de la str. Grenoble 259 lucrările sunt aproape de finalizare. Se amenajează pietrișul și urmează asfaltarea teritoriului.

  În prezent se lucrează la casetele din stațiile mai deteriorate de pe strada Calea Ieșilor – frezarea părții carosabile, amenajarea pietrișului. De săptămâna viitoare vor începe și lucrările de plombare a străzii.

  La Nodul rutier din str. Muncești se fac lucrări de frezare și plombare la o bretea de acces care este grav avariată.

  Spre finalizare este amenajarea trotuarelor pe str. Albișoara (zona podului de la Circ), unde se va lucra inclusiv săptămâna viitoare.   

  Pe bd Ștefan cel Mare și Sfînt au fost reluate lucrările de ridicare la cotă a receptoarelor pluviale, precum și reparația sau înlocuirea celor deteriorate. Întrucât pe această porțiune sunt peste 100 de receptoare, se va lucra până la sfârșitul lunii curente. În același timp, se fac lucrări de ridicare la cotă și a receptoarelor de pe strada Calea Basarabiei.

  Totodată, continuă lucrările de reabilitare a curților în cadrul proiectului municipal în toate sectoarele, cu excepția sectorului Rîșcani, pentru care lucrările se licitează deja a treia oară. La Dacia 20 până luni urmează a fi  finalizate lucrările, în prezent se amenajează pietriș.

  La fel, se lucrează activ la curțile de blocuri cu accese către instituții educaționale. La strada P. Zadnipru 14/4 se execută un volum masiv de lucrări: montarea bordurilor și frezarea părții carosabile, săparea manuală și amenajarea pietrișului. Iar la bd. C. Voda 19/1 se montează borduri și se decapează asfaltul uzat.

  La str. Teilor au fost schimbate bordurile, iar peste o săptămână se va interveni cu frezarea betonului asfaltic uzat și asfaltarea.

  În comuna Țînțăreni se lucrează pe str. Morii și Alexandru Cel Bun, conform angajamentului asumat de municipalitate. În prezent se fac lucrări de frezare a părții carosabile. Întregul volum de lucrări destinat comunei va fi realizat până la sfârșitul lunii octombrie curent.

  La strada I. Creangă se lucrează la racordările cu străzile adiacente,  amenajarea bordurilor și așternerea betonului asfaltic.

  Continuă și lucrările de aplicare a marcajului rutier, preponderent pe trecerile pietonale. În aceste zile s-a lucrat pe străzile Șciusev, Armenească, Muncești, M. Spătaru, Meșterul Manole, iar în zilele ce urmează va începe marcarea pe Viaduct.

  De săptămâna viitoare se va interveni la lichidarea situațiilor de avarie pe arterele secundare.

  Pe strada V. Alecsandri (sensul giratoriu de la intersecția str. Gh. Asachi și șos. Hîncești) vor demara lucrări de reparație curentă.

  În această săptămână au fost semnate contractele pentru executarea reparațiilor curente a acceselor către suburbii. Lucrările prevăd acțiuni de plombare și lichidare a situațiilor de avarie în zonele de deplasare a transportului public. Reparațiile curente urmează a fi executate de către S.A. „Edilitate” și vor demara săptămâna viitoare.

  Tot săptămâna viitoare, aceeași companie va începe lucrările de reparație curentă a acceselor și a trotuarelor în curțile de bloc din sectorul Rîșcani și Ciocana”, a punctat Ceban. 

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Primarul General, Ion Ceban, efectuează în acest zile o vizită de lucru în orașul Doha, Qatar, unde a avut o întrevedere cu ministrul municipiilor...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, a avut joi o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S., Lorenzo Tomassoni. Pe această cale, Ion Ceban a...

  SOCIAL

  Anul acesta pe 1 septembrie, careurile solemne se vor desfășura în regim normal în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcute...

  Noutăţi

  Primarul general Ion Ceban a declarat că va candida la un nou mandat pentru Primăria Chișinău. Despre aceasta a anunțat în cadrul emisiunii „Puterea...

  Copyright © 2021