Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Parcarea publică de pe strada Ismail intersecție cu bd. Ștefan cel Mare ar putea fi finalizată până la sfârșitul lunii

  Parcarea publică de pe str. Ismail intersecție cu bd. Ștefan cel Mare ar putea fi finalizată până la sfârșitul lunii. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Ion Ceban anunță că în săptămâna curentă au început lucrările de asfaltare, care vor continua și săptămâna viitoare după care urmează desenarea marcajului.

  “Și la stația terminus de la str. Grenoble 259 lucrările sunt aproape de finalizare. Se amenajează pietrișul și urmează asfaltarea teritoriului.

  În prezent se lucrează la casetele din stațiile mai deteriorate de pe strada Calea Ieșilor – frezarea părții carosabile, amenajarea pietrișului. De săptămâna viitoare vor începe și lucrările de plombare a străzii.

  La Nodul rutier din str. Muncești se fac lucrări de frezare și plombare la o bretea de acces care este grav avariată.

  Spre finalizare este amenajarea trotuarelor pe str. Albișoara (zona podului de la Circ), unde se va lucra inclusiv săptămâna viitoare.   

  Pe bd Ștefan cel Mare și Sfînt au fost reluate lucrările de ridicare la cotă a receptoarelor pluviale, precum și reparația sau înlocuirea celor deteriorate. Întrucât pe această porțiune sunt peste 100 de receptoare, se va lucra până la sfârșitul lunii curente. În același timp, se fac lucrări de ridicare la cotă și a receptoarelor de pe strada Calea Basarabiei.

  Totodată, continuă lucrările de reabilitare a curților în cadrul proiectului municipal în toate sectoarele, cu excepția sectorului Rîșcani, pentru care lucrările se licitează deja a treia oară. La Dacia 20 până luni urmează a fi  finalizate lucrările, în prezent se amenajează pietriș.

  La fel, se lucrează activ la curțile de blocuri cu accese către instituții educaționale. La strada P. Zadnipru 14/4 se execută un volum masiv de lucrări: montarea bordurilor și frezarea părții carosabile, săparea manuală și amenajarea pietrișului. Iar la bd. C. Voda 19/1 se montează borduri și se decapează asfaltul uzat.

  La str. Teilor au fost schimbate bordurile, iar peste o săptămână se va interveni cu frezarea betonului asfaltic uzat și asfaltarea.

  În comuna Țînțăreni se lucrează pe str. Morii și Alexandru Cel Bun, conform angajamentului asumat de municipalitate. În prezent se fac lucrări de frezare a părții carosabile. Întregul volum de lucrări destinat comunei va fi realizat până la sfârșitul lunii octombrie curent.

  La strada I. Creangă se lucrează la racordările cu străzile adiacente,  amenajarea bordurilor și așternerea betonului asfaltic.

  Continuă și lucrările de aplicare a marcajului rutier, preponderent pe trecerile pietonale. În aceste zile s-a lucrat pe străzile Șciusev, Armenească, Muncești, M. Spătaru, Meșterul Manole, iar în zilele ce urmează va începe marcarea pe Viaduct.

  De săptămâna viitoare se va interveni la lichidarea situațiilor de avarie pe arterele secundare.

  Pe strada V. Alecsandri (sensul giratoriu de la intersecția str. Gh. Asachi și șos. Hîncești) vor demara lucrări de reparație curentă.

  În această săptămână au fost semnate contractele pentru executarea reparațiilor curente a acceselor către suburbii. Lucrările prevăd acțiuni de plombare și lichidare a situațiilor de avarie în zonele de deplasare a transportului public. Reparațiile curente urmează a fi executate de către S.A. „Edilitate” și vor demara săptămâna viitoare.

  Tot săptămâna viitoare, aceeași companie va începe lucrările de reparație curentă a acceselor și a trotuarelor în curțile de bloc din sectorul Rîșcani și Ciocana”, a punctat Ceban. 

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  „Municipalitatea nu a susținut doar teatrele din Chișinău, dar și o bună parte din teatrele naționale prin cofinanțarea diferitor evenimente". Este răspunsul lui Ion...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primarul general Ion Ceban a venit cu un apel către cadrele didactice din regiuni care și-au dat demisia. „Stimați profesori, dacă ați plecat din...

  SOCIAL

  Pentru sâmbătă, 25 septembrie, locuitorii capitalei sunt invitaţi la o acţiune amplă de salubrizare a oraşului. Primarul general, Ion Ceban, a lansat apelul pe...

  SOCIAL

  Parcarea publică municipală din str. Ismail 27 a fost amenajată. Astăzi a fost aplicat marcajul rutier, urmând să fie amenajat şi spaţiul verde. Despre...

  Copyright © 2021