Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Oamenii care circulă cu transportul public vor ajunge de 3 ori mai repede la destinație când se vor introduce benzile dedicate pentru transport

  Oamenii care circulă cu transportul public vor ajunge de 3 ori mai repede la destinație, când se vor introduce benzile de dedicate pentru transport. Despre acesta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul prezentării studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău.

  Ceban spune că în pofida faptului că vor exista foarte multe critici, această schimbare este una necesară.

  „Vom testa benzile dedicate pe câteva coridoare pe care le considerăm importante Botanica-Buiucani, Ciocana – Centru, Ciocana-Buiucani, etc. Repet, în regim de testare. Vom avea oameni care vor spune „Mulțumesc”, dar vom avea oameni care vor aduce foarte multe critici.

  Estimările noastre sunt că transportul public urmează să ajungă de 2,5 – 3,5 ori mai repede, decât este acum. Asta înseamnă că dacă un troleibuz făcea o oră și jumătate va face 30 de minute sau 25 de minute. În acest an am investit enorm în transportul public – 240 de unități de transport, troleibuz și autobuz pentru municipiul Chișinău și cred că până la sfârșitul anului, angajamentele vor fi onorate”, a declarat Ceban.

  Potrivit primarului general Ion Ceban, benzile dedicate vor fi aplicate în regim de testare pe următoarele coridoare:
  • Str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia
  • Str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Constantin Negruzzi – bd. Iurie Gagarin – bd. Decebal;
  • Bd. Mircea cel Bătrân – str. Alecu Russo – Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale;
  • Str. Vasile Alexandri – șos. Hâncești – str. Gheorghe Asachi.

  „La etapa actuală, se definitivează și se coordonează cu poliția rutieră schița de proiect pentru coridorul „str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia”.

  Celelalte trei coridoare la fel sunt în proces de elaborare și definitivare a proiectării. În procesul de elaborare a proiectelor se ține cont de recomandările raportulului PNUD Moldova.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că mai multe străzi din capitală vor avea benzi de circulație rutieră dedicate transportului public. O dispoziție în acest sens...

  SOCIAL

  Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

  SOCIAL

  Pasagerii a trei rute de troleibuz și a două rute de autobus din transportul public municipal din Chișinău vor putea achita călătoria cu cardul...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău solicită opinia cetățenilor privind selectarea itinerarului pentru instituirea unei noi linii de transport public din capitală.

  Copyright © 2021