Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Nerespectarea măsurilor de protecție COVID-19 încetinește procesul de revenire la normal

  Măsurile recomandate de specialiști și autorități pentru protecția împotriva infecției cu coronavirus trebuie respectate peste tot – în magazine, în transportul public, pe stradă.

  Despre aceasta a vorbit primarul general al Capitalei, Ion Ceban, Acesta a menționat că grupurile de control, care verifică în oraș respectarea normelor, înregistrează încălcări, iar în acest sens, edilul a venit cu un apel.

  „Nu vrem să pedepsim, dar oamenii trebuie să înțeleagă că nerespectarea acestor măsuri crește povara asupra sistemului medical al țării și pune în discuție deschiderea grădinițelor și revenirea noastră la viața normală. Depinde de fiecare dintre noi cât de repede va fi posibilă depășirea crizei – a spus primarul capitalei.

  Trebuie de menționat că recenta situația cu Covid-19 la Chișinău s-a agravat. Astfel, 50% din numărul total de cazuri înregistrate în Republica Moldova se află în capitală. De la 1 august, multe instituții medicale municipale din Chișinău vor începe să accepte pacienți cu coronavirus.

  Conform statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 396 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în Moldova în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri de coronavirus în țară a ajuns la 24343 de persoane.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută...

  SOCIAL

  Un Parc Urban de Autobuze diferit! După ce municipalitatea a procurat autobuze noi, primarul general, Ion Ceban vrea schimbări și pe interior.

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri, iniţiate în cadrul proiectului municipal „Curtea Confortabilă”, sunt în toi. Despre asta spune primarul general Ion Ceban,...

  LUMEA

  Spania a revenit miercuri în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19. Decizia a fost luată după creşterea alarmantă a numărului de cazuri,...

  Copyright © 2021