Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Nerespectarea măsurilor de protecție COVID-19 încetinește procesul de revenire la normal

  Măsurile recomandate de specialiști și autorități pentru protecția împotriva infecției cu coronavirus trebuie respectate peste tot – în magazine, în transportul public, pe stradă.

  Despre aceasta a vorbit primarul general al Capitalei, Ion Ceban, Acesta a menționat că grupurile de control, care verifică în oraș respectarea normelor, înregistrează încălcări, iar în acest sens, edilul a venit cu un apel.

  „Nu vrem să pedepsim, dar oamenii trebuie să înțeleagă că nerespectarea acestor măsuri crește povara asupra sistemului medical al țării și pune în discuție deschiderea grădinițelor și revenirea noastră la viața normală. Depinde de fiecare dintre noi cât de repede va fi posibilă depășirea crizei – a spus primarul capitalei.

  Trebuie de menționat că recenta situația cu Covid-19 la Chișinău s-a agravat. Astfel, 50% din numărul total de cazuri înregistrate în Republica Moldova se află în capitală. De la 1 august, multe instituții medicale municipale din Chișinău vor începe să accepte pacienți cu coronavirus.

  Conform statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 396 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în Moldova în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri de coronavirus în țară a ajuns la 24343 de persoane.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Alte 474 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 10 în Transnistria.

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a convocat marți o ședință cu pretorii de sector, unde s-a discutat despre starea actuală a pasajelor subterane de pe...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Igor Dodon speră că Republica Moldova va beneficia de vaccinul anti – COVID-19, înregistrat de Federația Rusă. “Sper că ne vom putea înțelege...

  SOCIAL

  Lucrările de reparaţie pe strada Albişoara sunt în toi. Actualmente se lucrează în perimetrul str. Iu. Gagarin–Ismail, pe o porţiune de 900 de metri...

  Copyright © 2020