Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Multe companii străine s-au arătat interesate să investească în proiectul de implementare a tichetării electronice în transportul public

  Sunt stabilite reguli foarte stricte pentru companiile care doresc să participe la punerea în aplicare a sistemului de plată electronică a tarifelor în transportul public Chișinău. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

  În „palmaresul” solicitanților ar trebui să existe proiecte similare derulate în ultimii ani în orașe similare Chișinăului, cu o populație de cel puțin 500 de mii de persoane.

  În același timp, potrivit primarului, costul proiectelor implementate ar trebui să fie de cel puțin 5 milioane de euro, întrucât costul aproximativ al proiectului pe sistemul electronic de plată a tarifelor din municipiul Chișinău este de 6-9 milioane de euro, în funcție de tehnologiile care vor fi utilizate.

  „Interesul pentru acest proiect a fost exprimat de multe companii din Rusia, Turcia, Germania și alte țări. Suntem deschiși tuturor, dar vom face totul eficient, transparent și rentabil pentru oraș. Nu vrem să cheltuim bani din acest proiect din buget. Există mai multe mecanisme în această privință și intenționăm să le luăm în considerare”, a adăugat Ceban.

  Amintim că proiectul de implementare a sistemului de plată electronică în transportul public în Chișinău a fost mișcat din loc. Astfel, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinăui, din 19 mai, a fost aprobată crearea unui grup de lucru, care, în termen de câteva luni ar trebui să vină cu o listă de condiții pentru lansarea unui parteneriat public-privat.

  Facebook

  SOCIAL

  Străzile Bodoni și Pușkin la vară vor fi mai verzi. 162 de tei urmează a fi plantaţi pe aceste două străzi, acolo unde deja...

  SOCIAL

  Astăzi a fost inaugurat oficial, după reabilitare, scuarul de pe str. Vasile Dokuceaev, din cartierul Telecentru al capitalei.

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de evoluția cazurilor de pandemie în instituțiile de învățământ din capitală. Edilul a precizat că să se...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute de transport public pe strada Albișoara, nou reabilitată, care va face legătura între sectorul Botanica...

  Copyright © 2020