Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, la Forumul Internațional „Kazan Digital Week – 2020”. Ce proiecte inovative urmează să fie implementate în capitală

  Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi, cu o comunicare, la sesiunea de discuții cu genericul „Primari ai orașelor inteligente”, în cadrul Forumului Internațional „Kazan Digital Week – 2020″, Federația Rusă.

  Ediția curentă a evenimentului este desfășurată în regim online, în zilele de 21-24 septembrie 2020, prin intermediul platformei de conferințe ZOOM.

  În cadrul Forumului, primarul de Chișinău a accentuat despre rolul comunicării și a schimbului de experiență între orașele din Europa, Asia, țările CSI, care sunt puternic  dezvoltate în diverse domenii Smart.

  „Apreciez informația prezentată, a cărei potențial ar putea fi valorificat și implementat la noi. Cu mare drag vom participa la astfel de întruniri, pentru că ne oferă o poartă deschisă spre noi viziuni și idei”, a menționat Ion Ceban.

  Totodată, edilul capitalei s-a referit și la preocupările actuale ale autorităților municipale de a introduce gestionarea inteligentă a traficului din oraș, implementarea sistemului de taxare electronică, managementul parcărilor etc.

  „Chișinăul este în contratimp, în special pe domeniile de transport, infrastructură, investiții și economie, atât de necesare pentru modernizarea orașului”, a conchis primarul general.

  chisinau.md

  ECONOMIE

  Proiectul cu privire la deșeurile solide nu stă pe loc. O ședință în acest sens a fost la Ministerul Finanțelor, unde primarul general Ion...

  SOCIAL

  Traseul troleibuzului nr. 36, care circulă până la sensul giratoriu din centrul orașului Ialoveni, va fi prelungit pe o distanță de la până la...

  SOCIAL

  Noul Pretor interimar a fost prezentat astăzi echipei din sectorul Botanica de către primarul general Ion Ceban.

  SOCIAL

  Trei subterane din Capitală vor fi reparate în scurt timp. Prima se află la intersecția străzilor Dacia cu Decebal. Despre aceasta primarul Ion Ceban...

  Copyright © 2020