Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: În troleibuzele din Chișinău se implementează a doua etapă a proiectului de taxare electronică

  În troleibuzele din Chișinău se implementează a doua etapă a proiectului de taxare electronică. Despre aceasta a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Primarul anunță că în regim de testare au fost instalate primele validatoare staționare în troleibuzele, care circulă pe ruta nr.30.

  Marți în regim de testare vor fi instalate: validatoare la Parcul Urban de Autobuze în 3 autobuze de pe ruta 37.

  Astfel, fiecare unitate de transport este dotată cu câte 2 validatoare (unul la intrarea din mijloc și altul la intrarea din spate). 

  Achitările cu cardul se fac independent de taxator și au loc, după cum urmează: se atinge cardul de validator; se aude semnalul sonor; ecranul, asistat de  culoare verde, difuzează mesajul „achitare cu succes”, sau culoarea roșie, în cazul „achitare nereușită”.

  Taxatorul deține un card special tehnic cu ajutorul căruia va putea verifica achitările efectuate. La atingerea cardului tehnic și repetat a cardului călătorului, la ecran se afișează dacă a avut loc achitarea sau nu.

  Totodată, angajații Regiei transport electric, printr-un Dashboard special pot monitoriza în regim online toate achitările.

  Validatoarele funcționează fără intervenția factorului uman. Acestea nu eliberează tichet de călătorie. Dovada achitării vine prin SMS, sau aplicația mobilă a băncii.

  “Suntem în proces de testare, de aceea mizăm pe conștiința și responsabilitatea socială a locuitorilor”, menționează Ceban.

  facebook.com

  SOCIAL

  Aproape toate ascensoarele din Chişinău, deservite de intreprinderea municipală „Liftservice”, au termenul de exploatare depăşit cu zeci de ani. Din acest motiv, multe se...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primăria Municipiului Chișinău informează că, în legătură cu executarea lucrărilor de reparație a benzii de circulație destinat transportului public pe bd. Dacia, în perioada...

  SOCIAL

  În această vară, în capitală vor activa 14 tabere cu sejur de zi în care se vor putea odihni peste nouă mii de copii....

  ALEGEREA EDITORILOR

  În zilele de luni și marți, troleibuzele din capitală vor circula conform orarelor zilei de duminică. Despre aceasta anunță Regia Transport Electric Chișinău, transmite...

  Copyright © 2021