Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Grădinițele vor activa până la 17:30, dar nu până la 15:00 cum era până acum

  Grădinițele din capitală vor activa de la ora 7:30 până la ora 17:30 şi nu până la 15:00, aşa cum este în prezent.

  Programul nou de activitate va fi adus la cunoştinţa părinţilor. Despre aceasta au anunțat responsabilii din cadrul primăriei Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, astfel, a fost luată în considerație cererile părințelor, iar Centrul de Sănătate Publică Chişinău a dat aviz pozitiv.

  Tot din data de 7 septembrie, va fi extins şi numărul copiilor care vor merge la grădiniţă. Astfel, în procesul educaţional pe lângă copiii din grupele preşcolare, vor fi incluşi şi micuţii de 4-6 ani, ulterior, vom prevedea acţiuni pentru ca la grădiniţă să revină şi copiii de 2-4 ani.

  „Tot ieri a sunat clopoţelul şi pentru elevii din cele 148 de instituţii de învăţământ primar şi secundar din capitală. A fost un cu totul alt 1 septembrie, din cauza pandemiei de Covid – 19, dar asta e situaţia, iar noi suntem obligaţi să acţionăm în funcţie de recomandările specialiştilor. Majoritatea şcolilor din municipiul Chişinău, 94 la număr, au ales modelul 7 de activitate, ceea ce presupune învățarea mixtă, adică îmbinarea a două sau trei modele, în funcţie de specificul sau numărul de elevi din instituţie”, a declarat Ion Ceban.

  Primarul spune că școala trebuie să fie un loc sigur pentru elevi dar şi profesori, iar pentru acest lucru fiecare trebuie să fie responsabil de acţiunile sale.

  Mai mult, începând din 7 septembrie, copiii vor fi alimentaţi la pachet în sala de mese. Treptat se va reveni la alimentația obișnuită a copiilor.

  „Mulțumesc tuturor pentru munca depusă, pentru înțelegere și pentru implicare. Ştiu că părinții trebuie să mergă în timpul orelor de muncă pentru a-şi lua copiii de la şcoală sau grădiniţă. În acest context, apelez la înțelegerea angajatorilor şi rog să fie mai îngăduitori cu părinţii care sunt într-o situaţie complicată în acest moment”, a punctat Ceban.

  În ultima lună, Primăria Chişinău a asigurat toate şcolile şi grădiniţele din capitală cu produse sanitaro – igienice şi echipamente medicale.

  ionceban.md

  SOCIAL

  Copiii în grădiniță urmează să aibă un meniu unic de alimentare. Aceasta ideea a fost discutată astă într-o ședință, unde s-au abordat cele mai...

  SOCIAL

  Din 126 de grădinițe din municipiul Chișinău, 124 de instituții de educație timpurie au fost conectate la rețeaua centralizată de agent termic.

  SOCIAL

  Copiii din grădinițele municipiului Chișinău vor fi alimentați conform unui meniu unic. Un acord în acest sens a fost semnat între Direcţia generală educaţie,...

  SOCIAL

  Cazurile de îmbolnăvire în rândul copiilor, dar și creșterea numărul de infectări cu Covid-19 a determinat membrii Comisiei specializate din cadrul Primăriei Chișinău să...

  Copyright © 2020