Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Eugen Doga va avea propriul Centru Cultural în inima orașului

  Primăria municipiului Chișinău își propune crearea Centrului Cultural „Eugen Doga”, cu prilejul marcării în anul 2022 a aniversării a 85-a de la nașterea maestrului, în cadrul unui edificiu amplasat în centrul capitalei. În acest scop, Consiliul Municipal Chișinău a votat în ședința de marți o decizie privind darea în folosință Direcției Cultură, prin contract de comodat a unor încăperi din strada V. Micle, 5 lit. A (clădire separată).

  Suprafața clădirii este de 227 metri pătrați, iar încăperile sunt într-o stare nesatisfăcătoare, necesitând reparație capitală.

  Primarul General, Ion Ceban, a fost prezent în fața consilierilor și s-a pronunțat pentru crearea Centrului Cultural „Eugen Doga”. Edilul a precizat că însuși maestrul a identificat clădirea, iar executivul nu are intenția să schimbe destinația imobilului, care anterior a fost dat în folosință structurilor de stat. După votarea proiectului în Consiliu, va urma expertiza tehnică a clădirii și anunțarea licitației pentru proiectare.

  Ion Ceban a menționat ca în bugetul municipal pentru anul 2022 urmează să fie prevăzuți 5 milioane de lei pentru proiectul „Centrul Cultural „Eugen Doga”. „Trebuie să ne conjugăm eforturile și cu Ministerul Culturii, astfel ca maestrul E. Doga, în viață să bucure de acest centru cultural. Am putea avea proiectul în mai-iunie, anul viitor și să discutăm la rectificarea bugetului, dar și cu autoritățile centrale, la Parlament, la Guvern și la Consiliul Municipal despre alocarea surselor financiare”, a mai declarat Primarul.

  Scopul Centrului cultural „Eugen Doga” este de a sistematiza patrimoniul de creație al maestrului, studierea operei sale de către experți în domeniul muzicologiei, precum și studenții universităților și colegiilor de muzică; asigurarea suportului tinerilor talentați, asigurarea asistenței în dezvoltarea educației muzicale și estetice a copiilor.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Un număr de 200 de elevi și 36 de pedagogi din 56 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi și mâine (20-21 august 2021), în intervalul orelor 08:00-17:00, la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18)...

  SOCIAL

  În municipiul Chișinău campania de imunizare în unitățile mobile de vaccinare se va desfășura până la sfârșitul lunii august.

  Copyright © 2021