Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre tehnica de demolare adusă peste noapte la cinematograful Gaudeamus: Este o acțiune ilegală

  Cineva a decis să acționeze împotriva legii. Aceasta a fost reacția primarului general Ion Ceban, după ce a aflat că azi noapte la cinematograful Gaudeamus a fost adusă tehnică pentru a continua demolarea.

  „Am primit fotografii, de dimineață nu lucra nimeni, dar recent au început lucrul. Repet, este o acțiune ilegală. Ei spun că au autorizație în acest sens. Municipalitatea a suspendat această autorizație anterior. Lucrurile trebuie analizate amănunțit. Am rugat responsabilii să examineze situația și să vină cu un raport în acest sens”, a declarat Ceban.

  Edilul capitalei spune că este categoric împotrivă în această privință.

  „Spre mare regret, instanța de judecată determină care ar trebui să fie acțiunile primăriei. Nu putem să construim acolo nu știu mega ce. Juriștii municipali urmează să se expună pe această problemă”, a punctat edilul.

  Primarul spune ce s-a întâmpinat cu moștenirea fostelor conduceri: peste 2000 de construcții, sute de autorizații emise.

  „Dacă sunt obiecții la autorizațiile emise de Direcția Arhitectură, haideți să discutăm. Eu sunt primul cointeresat, că dacă este ceva de făcut, să o facem corect, iar cei care sunt vinovați, să răspundă pentru încălcări”, a conchis acesta.

  Precizăm că judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție au dat câștig de cauză Societății pe Acțiuni, care are drept de proprietate asupra clădirii și terenului aferen.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile locale vor arăta gradul de tensiune politică din țara noastră în ajunul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Această opinie a fost expusă de politologul,...

  POLITICA

  Actualul primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu are șanse să câștige din primul tur de scrutin al alegerilor din 5 noiembrie, 2023. Această...

  POLITICA

  Autoritățile capitalei împiedică desfășurarea mitingului Mișcării Pentru Popor din cauza vizitei unei delegații europene. O astfel de concluzie rezultă din schimbarea de poziție a...

  POLITICA

  Doctorul în politologie Pavel Midrigan a dat o apreciere șanselor partidului de guvernământ – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru alegerile locale din anul...

  Copyright © 2021