Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre subteranele din capitală: Noi ne-am împotmolit în totalitate din cauza agenților economici care activează în aceste subterane

  Pe tot continentul european nu există subterane mai deplorabile ca în Chișinău. Cel puțin asta a spus primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău de astăzi.

  Această reacție vine în urma unei dispoziții semnate de edilul capitalei, pe data de 7 mai 2020, cu privire la evacuarea agenților economici din subterana de pe Alecu Russo.

  „Noi suntem gata să îl ascultăm pe domnul Panțîru în această privință. Ideea este că noi am început să reabilităm subteranele și ne ciocnim de o poziție fără precedent a celor care nu plătesc impozite, a celor care au adus într-o stare deplorabilă subteranele din municipiul Chișinău. Municipalitatea nu plătește pentru reabilitarea acestor subterane.

  Noi ne-am împotmolit în totalitate din cauza agenților economici care activează în aceste subterane. Pentru că în toate, în cea de la UNIC, pe bulevardul Moscova… eu vă invit pe toți să facem o tură prin oraș să vedeți în ce stare și în ce hal se află aceste subterane. De ce? Pentru că nu s-a intervenit, pentru că abuziv se ocupă spațiile, pentru că nu plătesc impozite de ani de zile, pentru că este auditul care confirmă că sunt 16 milioane de lei pierdute în această privință. De ce? Pentru că mai oribil decât în Chișinău – nu arată mai oribil subteranele. Dacă îmi dați un singur oraș, pe tot continentul european, unde arată atât de deplorabil.

  Cele 20 de subterane care sunt în municipiul Chișinău, atunci puteți să aduceți aici toată armata de avocați. Și mă interesează de ce până astăzi nimeni nu a intervenit să pedepsească cine sunt de vină. Haideți să nu apărăm fiecare comerciant, rău-platnic, în tentativele lor de a păstra situația creată”, a declarat Ion Ceban.

  Amintim că unele subterane din capitală au intrat în reparații. Anterior, Primarul Ion Ceban a declarat că agenții economici au datorii de milioane de euro.

  Facebook

  SOCIAL

  Străzile Bodoni și Pușkin la vară vor fi mai verzi. 162 de tei urmează a fi plantaţi pe aceste două străzi, acolo unde deja...

  SOCIAL

  Astăzi a fost inaugurat oficial, după reabilitare, scuarul de pe str. Vasile Dokuceaev, din cartierul Telecentru al capitalei.

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de evoluția cazurilor de pandemie în instituțiile de învățământ din capitală. Edilul a precizat că să se...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că edificiile instituțiilor de învățământ din capitală, liceul teoretic „Spiru Haret" și liceul teoretic „Alexandr Pușkin", sunt în proces de...

  Copyright © 2020