Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre proiectul pilot, prin care copiii vor fi transportați la școală și grădiniță. Ce reguli vor trebuie să respecte micuții și elevii

  Primăria lansează un proiect pilot, pentru transportarea copiilor de grădiniță și elevilor la instituțiile de învățământ. Astfel, municipalitatea a alocat mai multe rute de transport public în acest sens. Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”/ „Hai la grădiniţă!”.

  Potrivit primarului general Ion Ceban, toți copiii vor fi obligați să respecte mai multe reguli în acest transport, inclusiv, părinții ce îi duc la școală.

  Din data de 1 septembrie, în stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri. Va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare.

  „În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile.

  Copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat. Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie”, scrie primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

  Ceban mai spune că minorii vor ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.

  „Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerării”, mai spune primarul.

  Edilul mai punctează că părinții, bunicii sau alte persoane, care însoțesc copiii, îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia NU vor intra în clădirea instituției!

  ionceban.md

  SOCIAL

  Toate cele 127 de grădinițe din municipiu au fost conectate la agentul termic. Despre aceasta a anunțat la ședința primăriei din această dimineață, Andrei...

  SOCIAL

  Despre asta a anunțat astăzi primarul Capitalei, Ion Ceban, la ședința operativă a Primăriei.. Ion Ceban susține că, în prezent, în grădinițe și școli...

  SOCIAL

  Din cauza ilegalităților comise de o parte din dezvoltatorii imobiliari au de suferit și constructorii de bună-credință. Declarația a fost făcută de edilul capitalei,...

  SOCIAL

  „Municipalitatea nu a susținut doar teatrele din Chișinău, dar și o bună parte din teatrele naționale prin cofinanțarea diferitor evenimente". Este răspunsul lui Ion...

  Copyright © 2021