Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre mirosul de la Stația de Epurare: În 3 zile vor primi un raport despre cine se face vinovat

  Ion Ceban spune că nu va cruța pe nimeni din cei vinoveți de mirosul urât de la Stația de Epurare, ce se simte noaptea în capitală. În acest sens, edilul a dispus crearea unui grup de lucru, ce va face o anchetă internă în acest sens, iar în termen de 3 zile va veni cu un raport.

  „Mulți întreabă ce se întâmplă și de ce în unele zone ale orașului a apărut mirosul neplăcut. Și ce întreprindem concret. Astăzi, grupul de lucru creat în urma unei dispoziții s-a deplasat la fața locului pentru a vedea cauzele și cine se face vinovat de situația actuală. În acest sens fiind elaborată și o anchetă internă. Grupul de lucru analizează̆ toate circumstanțele și în termeni restrânși. În 3 zile trebuie să vină cu un raport amplu și propuneri concrete privind soluționarea problemei. Așadar, nu voi cruța pe nimeni, dacă ancheta va demonstra că se face cineva vinovat, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi”, spune primarul.

  Ceban spune că pe de altă parte, responsabilii ieri l-au informat că a crescut în ultima perioadă concentrația deversărilor la stația de epurare și de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale.

  „De ce aflu ieri despre acest lucru, de ce nu s-au luat măsurile necesare și nu s-a acționat prompt și de ce această situație este tolerată de ani buni din partea unor agenți economici? La aceste întrebări trebuie să primesc răspunsurile în 3 zile după examinarea tuturor circumstanțelor”, a punctat acesta.

  Ion Ceban subliniază că a fost transmis un demers mai multor instituții de stat: Ministerului Agriculturii, Inspectoratului pentru protecția mediului, Centrului municipal de medicină preventivă, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a se autosesiza în acest caz și de a dispune entităților din subordine, efectuarea controalelor inopinate cu prelevarea probelor de la companiile producătoare care deversează apele reziduale cu concentrație sporită de poluanți în rețeaua de canalizare publică.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a noului ambasador al Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone.

  POLITICA

  PSRM este gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul necesar în soluționarea problemelor din municipiu și realizării obiectivelor propuse. Despre aceasta l-a anunțat președintele...

  POLITICA

  Ion Ceban spune că își va duce mandatul de primar general până la capăt, întrucât vrea o capitală adevărată, mult mai confortabilă pentru locuitori....

  SOCIAL

  Primul compactor din Moldova, care asigură compactarea tehnologică a deșeurilor a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general...

  Copyright © 2020