Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre evacuarea autoturismelor de pe străzile Chișinăului: Acest proces este de competența MAI

  Toate regulile pentru evacuarea forțată a mașinilor parcate în locuri neregulamentare pe străzile capitalei sunt stabilite de Ministerul Afacerilor Interne, iar întregul sistem se află sub jurisdicția MAI-ului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova. Ceban a menționat că primăria trebuie să studieze aceste reguli „din mers”.

  „Credem că, pe de o parte, procesul de evacuare a mașinilor parcate neregulamentar este foarte important, deoarece avem destui șoferi nerușinați. Pe de altă parte – desigur, șoferii ar trebui să aibă o alternativă – locuri de parcare legale și lucrăm activ în această direcție”, a spus primarul capitalei.

  Amintim că mai devreme Ion Ceban a spus că Primăria, în cooperare cu Universitatea Tehnică din Moldova, dezvoltă un proiect unic pentru construirea unei parcări automate moderne în centrul Chișinăului. În prezent sunt în curs negocieri cu Agenția Proprietății de Stat pentru a stabili locațiile de pe strada 31 august 1989 în care vor fi amplasate aceste locuri de parcare.

  În paralel, Direcția Generală Transporturi și Comunicații Publice analizează conceptul de reorganizare a traficului rutier pe străzile din centrul orașului. Acesta constă în alocarea unor benzi ale drumului pentru parcare.

  De asemenea, Direcția Generală Transporturi și Comunicații Publice, împreună cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, lucrează la o evaluare a străzilor din zona centrală pentru lansarea unui proiect pilot de sistematizare a parcărilor.

  ionceban.md

  SOCIAL

  Copiii în grădiniță urmează să aibă un meniu unic de alimentare. Aceasta ideea a fost discutată astă într-o ședință, unde s-au abordat cele mai...

  ECONOMIE

  Proiectul cu privire la deșeurile solide nu stă pe loc. O ședință în acest sens a fost la Ministerul Finanțelor, unde primarul general Ion...

  SOCIAL

  Traseul troleibuzului nr. 36, care circulă până la sensul giratoriu din centrul orașului Ialoveni, va fi prelungit pe o distanță de la până la...

  SOCIAL

  Noul Pretor interimar a fost prezentat astăzi echipei din sectorul Botanica de către primarul general Ion Ceban.

  Copyright © 2020