Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre evacuarea autoturismelor de pe străzile Chișinăului: Acest proces este de competența MAI

  Toate regulile pentru evacuarea forțată a mașinilor parcate în locuri neregulamentare pe străzile capitalei sunt stabilite de Ministerul Afacerilor Interne, iar întregul sistem se află sub jurisdicția MAI-ului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova. Ceban a menționat că primăria trebuie să studieze aceste reguli „din mers”.

  „Credem că, pe de o parte, procesul de evacuare a mașinilor parcate neregulamentar este foarte important, deoarece avem destui șoferi nerușinați. Pe de altă parte – desigur, șoferii ar trebui să aibă o alternativă – locuri de parcare legale și lucrăm activ în această direcție”, a spus primarul capitalei.

  Amintim că mai devreme Ion Ceban a spus că Primăria, în cooperare cu Universitatea Tehnică din Moldova, dezvoltă un proiect unic pentru construirea unei parcări automate moderne în centrul Chișinăului. În prezent sunt în curs negocieri cu Agenția Proprietății de Stat pentru a stabili locațiile de pe strada 31 august 1989 în care vor fi amplasate aceste locuri de parcare.

  În paralel, Direcția Generală Transporturi și Comunicații Publice analizează conceptul de reorganizare a traficului rutier pe străzile din centrul orașului. Acesta constă în alocarea unor benzi ale drumului pentru parcare.

  De asemenea, Direcția Generală Transporturi și Comunicații Publice, împreună cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, lucrează la o evaluare a străzilor din zona centrală pentru lansarea unui proiect pilot de sistematizare a parcărilor.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria Chişinău informează despre organizarea și desfășurarea campaniei municipale „Curățenia generală de primăvară". Primarul general, Ion Ceban, a aprobat un plan de acţiuni privind...

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 15 februarie - 15 martie, a. c., Î.M. „Piața Centrală" organizează un iarmaroc tematic „Primăvara", pe strada...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate...

  Copyright © 2020