Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre redeschiderea grădinițelor: Decizia o va lua Comisia Națională

  Grădinițele din capitală rămân în continuare închise, iar o decizie în acest sens de redeschidere urmează să fie luată de către Comisia privind Starea de Urgență în Sănătate Publică.

  Potrivit primarului general Ion Ceban, în pofida faptului că aceasta sunt închise, înscrierea la grădinițe se poate efectua online pe egradinita.md.

  „Actualmente sunt recepţionate 3659 cereri. Decizia de a redeschide grădiniţelor va fi luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. În instituţiile de învăţământ din capitală se desfăşoară lucrări de reparaţie. Circa 3000 de copii participă în cadrul celor 11 tabere online deschise în cadrul instituțiilor de învățământ extrașcolar din municipiul Chişinău”, a declarat edilul.

  De asemenea, Ion Ceban a anunțat că de astăzi se începe etapa a doua de înscriere a copiilor în clasa a I-a. Această etapă va dura până pe 28 august. Acest lucru, de asemenea se poate de făcut online. Până în prezent pe platforma online escoala.chisinau.md au fost depuse 8438 cereri.

  Primarul a mai adăugat că sănătatea micuților este primordială, de aceea este important ca recomandările medicilor să fie respectate.

  Facebook

  SOCIAL

  Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, participă la Marșul Victoriei din centrul Capitalei. În timpul marșului, Dodon a declarat...

  SOCIAL

  Cimitirele din Chișinău vor fi deschise de Paștele Blajinilor, până la ora 17.00. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din Capitală.

  SOCIAL

  Programul de lucru al cafenelelor și restaurantelor din capitală va fi prelungit până la ora 23:00. O decizie în acest sens a fost luată...

  SOCIAL

  „Cu mândrie menţionez că municipiul Chişinău este primul oraș din regiunea Europei care a aderat la „Making Cities Resilient 2030” şi va face tot...

  Copyright © 2020