Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, despre decizia CSJ cu privire la demolarea cinematografului Gaudeamus: Spre mare regret, instanța de judecată determină care ar trebui să fie acțiunile Primăriei

  Cinematograful Gaudeamus nu trebuie demolat, iar decizia luată de judecători nu este una bună. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care se arată indignat de această situație.

  „Eu sunt categoric împotrivă în această privință. Spre mare regret, instanța de judecată determină care ar trebui să fie acțiunile primăriei. Și da, dacă nu ne supunem, trebuie să plătim amenzi grase și sunt intentate dosare în această privință. Avem situații unde ne-am conformat și ați văzut, de exemplu, Dimo colț cu Studenților, am suspendat această acțiune, urmează să găsim altfel de soluții.

  Moștenirea pe care o am și ipocrizia unora din CMC, spunând diferite lucruri, cum s-a întâmplat cu PUG-ul de exemplu. Ceea ce vedem că se întâmplă, peste 2000 de construcții, sute de autorizații emise, nu de către noi, dacă sunt obiecții la autorizațiile emise de Direcția Arhitectură, haideți să discutăm. Eu sunt primul interesat, că dacă este ceva făcut, să avem sancțiuni pentru cei care au încălcat, inclusiv până la demisie”, a precizat edilul.

  Cât ține de cinematograful Gaudeamus, urmează să fie examinată situația suplimentar. „Nu putem să construim acolo nu știu mega ce. Trebuie să ne așezăm cu juriștii, consilierii municipali, cu cei care de fapt sunt implicați”, a punctat Ion Ceban.

  Precizăm că judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție a dat câștig de cauză Societății pe Acțiuni, care are drept de proprietate asupra clădirii și terenului aferen.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută...

  SOCIAL

  Un Parc Urban de Autobuze diferit! După ce municipalitatea a procurat autobuze noi, primarul general, Ion Ceban vrea schimbări și pe interior.

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri, iniţiate în cadrul proiectului municipal „Curtea Confortabilă”, sunt în toi. Despre asta spune primarul general Ion Ceban,...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru în Austria, iar luni a avut o întrevedere cu omologul său, Michael Ludwig, Primar...

  Copyright © 2021