Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban cere responsabililor de la Primărie pregătirea listelor cu persoane, care vor primi vaccinul anti-Covid

  Chiar dacă observăm o tendință de micșorare a cazurilor noi de Covid-19, în continuare este o incidență alarmantă. Primarul general Ion Ceban a solicitat în această dimineață atenție sporită și maximă responsabilizare.

  Edilul afirmă că nu ține de competența Primăriei Chișinău de a comanda, a procura și importa vaccinurile împotriva noului coronavirus. Acest proces este unul de competența politicilor în sănătate promovate de autoritățile centrale.

  „Vom aștepta disponibilitatea vaccinurilor pentru populația din mun. Chișinău și vom coopera imediat și permanent cu Guvernul, MSMPS și Agenția Națională de Sănătate Publică pentru stabilirea circuitului de vaccinare”, a declarat acesta.

  Ceban a solicitat de la Direcția de profil din cadrul primăriei o bună pregătire și definitivarea unui Plan municipal de vaccinare inclusiv cu:
  1. Formarea echipelor medicale pentru efectuarea vaccinurilor
  2. Instruirea personalului medical care va fi implicat în procesul de vaccinare.
  3. Definitivarea punctelor de vaccinare
  4. Pregătirea și definitivarea listelor persoanelor care se vor vaccina
  5. Consultări și coordonări cu MSMPS cu referire la tot procesul și lanțul logistic de recepționare și distribuire a vaccinurilor către de la laboratorul ANSP.

  Ion Ceban a cerut și pregătirea unei campanii eficinte de Comunicare, pentru promovarea vaccinării, iar toate acțiunile vor fi luate în conformitate cu planul național al Autorităților Centrale.

  Amintim că în Moldova sunt înregistrate cca .152.000 cazuri, în municipiu – 61 mii cazuri Covid și cu regret 1063 decese în Chișinău.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate...

  SOCIAL

  O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în ajun. Primarul general Ion Ceban...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a solicitat poliției să identifice persoanele care se fac vinovate de vandalizarea unei porțiuni a fântânii arteziene din Parcul „La...

  Copyright © 2020