Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban cere ca problema inundațiilor din capitală să fie rezolvată cât mai repede: Noi trebuie să găsim soluții

  Problema inundațiilor din capitală a fost abordată la ședința Primăriei din această dimineață. Primarul general Ion Ceban a solicitat ca să se găsească soluții, întrucât situația este foarte gravă, iar de suferit au cetățenii.

  „Nu știu dacă cineva este vinovat, probabil faptul că mai mulți ani s-au tot cârpit drumurile și avem situația pe care o avem. În ultima perioadă avem parte de mai multe ploi abundente, în urma cărora avem mai multe străzi spălate și formarea craterelor în asfalt. O situație aparte este și strada Albișoara unde este inundată. Noi trebuie să găsim soluții și să venim cu propuneri pentru ca să soluționăm problema. Eu vreau să spun un mare mulțumesc tuturor echipelor care pe timp de noapte sau în zile de odihnă ne mobilizăm pentru a remedia situațiile”, spune Ceban.

  Primarul afirmă că va solicita ca membrii Comisiei Situații Excepționale să se adune cât mai urgent și să dezbată pe larg acest subiect. Edilul vrea ca albia râului Bâc să fie curățită de nămol, astfel, ca apa să curgă mai repede.

  „Cu toate acestea vreau să anunț că vineri vom mai avea o ședință operativă unde responsabilii vor raporta despre situația în teren după ce amănunțit vor examina fiecare porțiune de drum. Rog maximă prudență deoarece au fost anunțate ploi și pe parcursul săptămânii curente. Rog ca acele gropi să fie înlăturate, iar pe drumuri să nu mai văd nici o gaură acoperită cu pietriș și lăsată fără a fi îngrădită cu bandă, astfel ca șoferii să vadă semnalizarea și să ocolească aceste găuri pentru a nu rămâne cu roțile sparte”, a conchis Ion Ceban.

  Amintim că meteorologii au anunțat ploi abundente pentru următoarele zile, pe tot teritoriul țării.

  Facebook

  SOCIAL

  Scuarul „Consiliul Europei”, amplasat între străzile A. Mateevici și M. Kogălniceanu, va fi reabilitat! Acesta este un nou proiect de amenajare a spațiilor verzi...

  SOCIAL

  „Apă-Canal Chişinău” va întrerupe temporar furnizarea apei potabile miercuri 23 iunie, orele 09.00 - 23.00. Va fi deconectată apa pe str. Bucuriei, 13A, 20,...

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  SOCIAL

  În mai multe localități din țară se desfășoară Marșul Familiei, organizat la inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  Copyright © 2021