Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban cere ca problema inundațiilor din capitală să fie rezolvată cât mai repede: Noi trebuie să găsim soluții

  Problema inundațiilor din capitală a fost abordată la ședința Primăriei din această dimineață. Primarul general Ion Ceban a solicitat ca să se găsească soluții, întrucât situația este foarte gravă, iar de suferit au cetățenii.

  „Nu știu dacă cineva este vinovat, probabil faptul că mai mulți ani s-au tot cârpit drumurile și avem situația pe care o avem. În ultima perioadă avem parte de mai multe ploi abundente, în urma cărora avem mai multe străzi spălate și formarea craterelor în asfalt. O situație aparte este și strada Albișoara unde este inundată. Noi trebuie să găsim soluții și să venim cu propuneri pentru ca să soluționăm problema. Eu vreau să spun un mare mulțumesc tuturor echipelor care pe timp de noapte sau în zile de odihnă ne mobilizăm pentru a remedia situațiile”, spune Ceban.

  Primarul afirmă că va solicita ca membrii Comisiei Situații Excepționale să se adune cât mai urgent și să dezbată pe larg acest subiect. Edilul vrea ca albia râului Bâc să fie curățită de nămol, astfel, ca apa să curgă mai repede.

  „Cu toate acestea vreau să anunț că vineri vom mai avea o ședință operativă unde responsabilii vor raporta despre situația în teren după ce amănunțit vor examina fiecare porțiune de drum. Rog maximă prudență deoarece au fost anunțate ploi și pe parcursul săptămânii curente. Rog ca acele gropi să fie înlăturate, iar pe drumuri să nu mai văd nici o gaură acoperită cu pietriș și lăsată fără a fi îngrădită cu bandă, astfel ca șoferii să vadă semnalizarea și să ocolească aceste găuri pentru a nu rămâne cu roțile sparte”, a conchis Ion Ceban.

  Amintim că meteorologii au anunțat ploi abundente pentru următoarele zile, pe tot teritoriul țării.

  Facebook

  SOCIAL

  Peste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online, informează municipalitatea.

  SOCIAL

  Potrivit edilului, scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici și a reuși să ajutăm cât mai multă lume.

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că nu renunță. Obținerea titlului ,,Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2025” va fi o prioritate în 2022 pentru municipalitate, spune...

  SOCIAL

  Chișinăul, deschis pentru pentru investitorii atât din țară cât și cei de peste hotare. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei,...

  Copyright © 2021