Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, către pretori: Până marți trebuie să prezentați planurile și fișele de proiect, în caz contrar vor fi aplicate primele mustrări

  Primarul general, Ion Ceban, a convocat astăzi ședința săptămânală cu participarea pretorilor, unde au fost prezentate rapoarte de progres privind stadiul de implementare a proiectelor destinate îmbunătățirii infrastructurii orașului Chișinău.

  Edilul capitalei a solicitat șefilor de sectoare să își asume o mai mare resposabilitate pentru executarea calitativă a proiectelor inițiate sau cele în curs de finalizare.

  „Astfel, la inceputul săptămânii viitoare, pretorii urmează să prezinte planurile și fișele de proiect, pentru fiecare obiectiv în parte, în caz contrar vor fi aplicate primele sancțiuni”, a menționat Ion Ceban.

  Primarul general a menționat că la nivelul fiecărui sector, sunt în desfășurare circa 12 – 20 proiecte mari, care se referă la: reabilitarea spațiilor verzi, renovarea pasajelor subterană și trotuarelor, schimbarea rețelelor de apeduct și termoficare, precum și curățarea albiei râurilor în perimetrul orașului, iar responsabilii municipali trebuie să exercite un control riguros privind stadiul de executare a lucrărilor. Totodată, urmează a fi idetificate soluții, pentru a desfășura monitorizarea video a celor mai importante șantiere, după modelul Stației de epurare a apelor uzate din municipiul Chișinău.

  De asemenea, Ion Ceban a dispus ca în cadrul ședințelor operative de luni ale serviciilor municipale, pretorii să prezinte informații cu privire la numărul proceselor verbale înctocmite pentru combaterea ambroziei, salubrizarea teritoriului, precum și parcarea ilegală a unităților de transport, în special pe trotuare și în zonele verzi.

  E de menționat că o ședință similară va fi organizată săptămâna viitoare cu primarii suburbiilor, unde sunt în plină desfășurare mai multe proiecte, pentru care municipalitatea  a alocat în anul curent circa 100 de milioane lei.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută...

  SOCIAL

  Un Parc Urban de Autobuze diferit! După ce municipalitatea a procurat autobuze noi, primarul general, Ion Ceban vrea schimbări și pe interior.

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri, iniţiate în cadrul proiectului municipal „Curtea Confortabilă”, sunt în toi. Despre asta spune primarul general Ion Ceban,...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru în Austria, iar luni a avut o întrevedere cu omologul său, Michael Ludwig, Primar...

  Copyright © 2021