Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban, către cetățeni, după aprobarea noilor reguli pandemice: De sărbători stați acasă

  Noi reguli pandemice, în contextul sărbătorilor se iarnă, au fost aprobate de Comisia Municipală responsabilă. Primarul general Ion Ceban a rugat cetățenii să țină cont de măsurile recomandate de autorități, cu privire la reducerea riscului de răspândire a infecției Covid-19.

  Potrivit lui Ion Ceban, cetățenii trebuie să evite locurile aglomerate şi să sărbătorească acasă.

  “Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a adoptat o decizie prin care:
  ⁃ se interzice organizarea evenimentelor și ceremoniilor festive sau corporative, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Revelion, în toate unitățile de alimentare publică, precum și în instituții, la locul de serviciu, indiferent de statutul juridic public sau privat.
  ⁃ în perioada 22.12.2020 – 15.01.2021, se interzice desfășurarea tuturor acțiunilor artistice și distractive, dansurile și concursurile, alte genuri de divertisment cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
  ⁃ programul Î.M. „Piața Centrală”, va fi modificat. Zilele de 28 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se declară zile lucrătoare, iar 2 şi 8 ianuarie 2021 se declară zile sanitare.
  ⁃ purtarea măştilor de protecție rămâne obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul mun. Chișinău, inclusiv în transportul public”, a declarat edilul.

  Primarul spune că, tot mai multe persoane fac în ultima perioadă forme grave de coronavirus şi este foarte dificil să fie găsite locuri la terapia intensivă.

  “Haideţi să ne solidarizăm, pentru a nu ajunge la o situație gravă. Medicii lucrează la limită, în plus avem o lipsă de personal medical. Sărbătorim anul acesta acasă, pentru ca la anul să putem întâlni sărbătorile împreună cu cei dragi”, a conchis Ceban.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Primarul general al capitalei, Ion Ceban în cadrul căreia au discutat mai multe subiecte legate...

  POLITICA

  Parlamentarele sunt mult prea aproape pentru unii consilieri municipali, care deja au intrat în campania electorală. Cel puțin asta se denotă din cele declarate...

  SOCIAL

  „Cu mândrie menţionez că municipiul Chişinău este primul oraș din regiunea Europei care a aderat la „Making Cities Resilient 2030” şi va face tot...

  SOCIAL

  În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău, care doresc să se vaccineze. Potrivit primarului general Ion Ceban, oamenii s-au mobilizat și...

  Copyright © 2020