Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Bugetul municipal pentru 2020 a fost modificat. Tot deficitul bugetar este acoperit cu surse de finanțare

  Bugetul municipal pentru 2020 a fost modificat, ieri, în Consiliul Municipal Chișinău. Primarul general spune că astfel, s-a reușit să se aloce suplimentar circa 3 milioane lei pentru suburbii.

  Banii vor fi folosiți pentru necesitățile stringente care au fost identificate în urma discuțiilor avute săptămâna trecută dintre edil și primarii de suburbii.

  „La fel, am asigurat toate entitățile subordonate și întreprinderile municipale cu cheltuieli salariale până la sfârșit de an, plus am oferit suplimentar bani preturilor, pentru demolări și evacuări a diverselor construcții și instalații, precum și pentru finalizarea proiectelor începute în teritoriu”, a precizat acesta.

  Edilul spune că în urma modificărilor s-a aprobat un deficit bugetar la nivelul celui aprobat pentru anul 2020, care în totalitate este acoperit cu surse de finanțare.

  Bugetul a fost rectificat cu un deficit bugetar de 296 de milioane de lei, astfel, veniturile constituind 4,45 de miliarde, iar cheltuielile de 4,75 de miliarde de lei.

  „Putem crește bugetul local prin acțiuni transparente și legale, astfel cum am făcut și în acest an”, a conchis primarul general.

  ionceban.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Maia Sandu a scris o scrisoare Guvernului prin care a cerut în mod categoric ca toți banii din Fondul de rezervă să fie...

  ECONOMIE

  Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.

  ECONOMIE

  Guvernul interimar a alocat 56 de milioane 160 de mii de lei pentru acordarea indemnizației unice de 16 mii de lei bugetarilor, care au...

  SOCIAL

  Chef pe timp de ciumă. Într-un an de criză pandemică și economică, Președinția condusă de Maia Sandu a alocat 650 de mii de lei...

  Copyright © 2020