Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: Bugetul municipal pentru 2020 a fost modificat. Tot deficitul bugetar este acoperit cu surse de finanțare

  Bugetul municipal pentru 2020 a fost modificat, ieri, în Consiliul Municipal Chișinău. Primarul general spune că astfel, s-a reușit să se aloce suplimentar circa 3 milioane lei pentru suburbii.

  Banii vor fi folosiți pentru necesitățile stringente care au fost identificate în urma discuțiilor avute săptămâna trecută dintre edil și primarii de suburbii.

  „La fel, am asigurat toate entitățile subordonate și întreprinderile municipale cu cheltuieli salariale până la sfârșit de an, plus am oferit suplimentar bani preturilor, pentru demolări și evacuări a diverselor construcții și instalații, precum și pentru finalizarea proiectelor începute în teritoriu”, a precizat acesta.

  Edilul spune că în urma modificărilor s-a aprobat un deficit bugetar la nivelul celui aprobat pentru anul 2020, care în totalitate este acoperit cu surse de finanțare.

  Bugetul a fost rectificat cu un deficit bugetar de 296 de milioane de lei, astfel, veniturile constituind 4,45 de miliarde, iar cheltuielile de 4,75 de miliarde de lei.

  „Putem crește bugetul local prin acțiuni transparente și legale, astfel cum am făcut și în acest an”, a conchis primarul general.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Cetăţenii care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor primi o compensaţie bănească în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial.

  POLITICA

  Din bugetul de stat vor fi alocate 14 milioane de lei pentru amendamentele propuse de Alexandru Slusari, în pofida faptului că deputatul Platformei DA...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații au anulat așa-numită legea a miliardului, care punea datoria pe umerii cetățenilor. Inițiativa PSRM a fost votată de 56 de parlamentari în două...

  SOCIAL

  Deputații PSRM vin cu propunerea în Parlament prin care agricultorii pot primi suplimentar 600 de milioane de lei, pe lângă cele peste 1,1 miliarde...

  Copyright © 2020