Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban anunță că proiectul cu privire la amplasarea gheretelor a fost făcut public

  Reguli bine definite în ceea ce ține amplasarea noilor gherete. Despre acest subiect a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi. Ion Ceban spune că nu va mai exista haos, iar punctele de comercializare vor fi amplasate conform unui plan stabilit. Însă, totul depinde de CMC, dacă va vota conceptul, care deja este amplasat public pe site-ul Primăriei.

  „Astăzi vom publica regulamentul cu privire la amplasarea gheretelor, iar de mâine vom începe discuțiile publice pe marginea acestui document. O să fie scheme foarte clare, în parcuri și străzile magistrale la prima etapă și celelalte în etapa imediat următoare. Ceea ce propunem noi este ca după 5 ani de zile să fie garanția ca persoanele juridice să își poată recupera banii investiți. Dar au garanția că nu va urca nimeni pe acoperiș, nici în spate, nici alături.

  Din schemele de amplasare, dacă vorbim de Parcul „Catedralei” sau Grădina Publică „Ștefan cel Mare” sunt câte 4 gherete și tarabe cu destinație specială. Ceea ce este important, este protecția. Un agent economic, chiar dacă are bani mai mulți să cumpere toate locurile de comerț. Este prevăzut în acest context un mecanism. Toate amplasamentele vor fi aprobate de către CMC”, a subliniat Ceban.

  Primarul, de asemenea, a adus unele clarități cu privire la gheretele deja existente.

  „Ceea ce au văzut oamenii că au reapărut unele gherete în parcuri, pentru a evita orice speculație, este vorba de comerțul stradal sezonier. Cafea, înghețată, apă, etc. Până pe 31 octombrie ar trebui să se mențină în perimetul spațiilor, ce au fost eliberate – 94 în total. Repet, în Chișinău au fost evacuate sute de gherete, iar în schimb au fost amplasate 94 pentru sezonul de vară-toamnă”, spune edilul.

  Ion Ceban a rugat populația să semnaleze problemele.

  „Noi am intervenit atunci când un unele sectoare ne-au fost trimise acele imagini cum cineva, neautorizat încearcă să amplaseze gherete”, a conchis acesta.

  ionceban.md

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a noului ambasador al Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone.

  POLITICA

  PSRM este gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul necesar în soluționarea problemelor din municipiu și realizării obiectivelor propuse. Despre aceasta l-a anunțat președintele...

  POLITICA

  Ion Ceban spune că își va duce mandatul de primar general până la capăt, întrucât vrea o capitală adevărată, mult mai confortabilă pentru locuitori....

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că numărul viețuitoarelor de la Grădina Zoologică din capitală s-a majorat cu 31 de exemplare noi.

  Copyright © 2020