Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a vizitat liceele „Nicolae Iorga” și „Mircea cel Bătrân” din sectorul Botanica

  Primarul general, Ion Ceban, a vizitat astăzi liceele „Nicolae Iorga” și „Mircea cel Bătrân” din sectorul Botanica, pentru a verifica evoluția lucrărilor de reparație în cadrul instituțiilor, dar și pregătirea acestora către noul an de studii 2020-2021.   

  La liceul „Mircea cel Bătrân în prezent se desfășoară lucrări de reparație capitală a sălii de sport, cu finanțare din partea municipalității în valoare de 600 mii lei. Anterior au fost efectuate lucrări de reabilitare a fațadei clădirii, cu schimbarea totală a geamurilor, a fost amenajat acoperișul de tip rigid, a fost reparat capital blocul alimentar, iar sediul instituției școlare a fost împrejmuit cu un gard.

  Și la liceul „Nicolae Iorga” sunt în desfășurare lucrări de reparație. Aici este reabilitată sala de mese și este amenajat teritoriul instituției de învățământ. În total, pentru lucrările menționate au fost alocați 1,26 milioane de lei. Anterior, în clădirea liceului au fost efectuate lucrări de reparație capitală în sala de informatică, la 4 blocuri sanitare și bufetul școlar.

  În prezent, în majoritatea instituțiilor de învățământ din capitală sunt în desfășurare lucrări de reparație și amenajare, astfel ca la 1 septembrie să fie gata pentru a primi elevii dornici de cunoștințe.

  Primarul general, Ion Ceban, a declarat că pentru a desfășura procesul educațional în siguranță, cu evitarea răspândirii infecției COVID-19, în rândul copiilor și a profesorilor, școlile, la fel ca și grădinițele și vor fi dotate cu echipamente de protecție și dezinfectanți. În acest scop vor fi identificate surse financiare din contul economiilor făcute de instituțiile de învățământ în perioada pandemică.

  În acest an sunt efectuate lucrări de reparaţie în 142 de edificii educaţionale, inclusiv în 48 de școli, licee și gimnazii și 94 de grădinițe. Suma totală alocată prevăzută în anul curent pentru acest scop este de circa 109 milioane de lei.

  Totodată, e de menționat că pe parcursul lunii iunie, a.c., au alocat surse financiare suplimentare, în  sumă de 8,4 milioane lei pentru reparația clădirilor, acoperișurilor, blocurilor sanitare și fațadelor anumitor instituții municipale de învățământ, care au fost afectate de ploile torențiale. Toate lucrările de reparație desfășurate în școli și grădinițe vor fi verificate de o comisie municipală, special creată în acest scop.

  De la 1 septembrie 2020, în municipiul Chișinău vor activa 15 școli primare, 27 de gimnazii și 81 de licee.

  chisinau.md

  SOCIAL

  Poliția Națională informează că angajații BPDS „Fulger” a IGP la moment desfășoară niște exerciții tactice în capitală, în cadrul cărora va fi folosită și...

  ECONOMIE

  Prețurile pentru imobilele comerciale în capitală au crescut cu 10% pe parcursul anului trecut. Potrivit agenției imobiliare Euroimobil, la finele trimestrului III 2022, cele...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău a adresat o scrisoare autorităților centrale ale țării în legătură cu informațiile privind poluarea aerului în capitală. Anunțul a fost făcut...

  SOCIAL

  Municipiul Chișinău se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent, atenționează șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca. În ultimele săptămâni au...

  Copyright © 2021